rss

Federal-Mogul a anuntat planul de divizare in doi furnizori globali distincti in industria auto

  1. 05/11/2014
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: federal mogul
    Vezi toate fotografiile (4)

    Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) a anuntat planul sau de separare a diviziilor Powertrain si Motorparts in doua companii independente, cotate la bursa, care deservesc industriile globale OE si aftermarket. Separarea va fi implementata prin impartitrea  diviziei Federal-Mogul Motorparts intre actionarii Federal-Mogul Holdings Corporation.

    Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde si distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute marci de pe piata aftermarket globala si deserveste producatorii OE cu produse de franare, directie-suspensie si stergatoare. Marcile de top Motorparts de pe aftermarket includ stergatoarele de parbriz ANCO®; bujiile, stergatoarele si filtrele Champion®; produsele pentru motor AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nüral®, Payen® si Sealed Power®; piesele pentru directie si suspensie MOOG®; si produsele pentru franare Ferodo®, Jurid® si Wagner®.

    Federal-Mogul Powertrain este un furnizor global de top de componente pentru producatorii de OE, proiectand si fabricand produse si servicii care permit economii importante de carburant, emisii reduse si performante sporite ale vehiculului.
    Finalizarea tranzactiei face subiectul unor conditii obisnuite, incluzand printre altele, primirea de catre Federal-Mogul a unei hotarari cu privire la scutirea de taxe pentru veniturile fiscale din S.U.A.. Nu poate fi oferita nicio asigurare cu privire  la o data finala a divizarii sau daca aceasta va avea lor, desi obiectivul companiei este acela de a finaliza divizarea Federal-Mogul Motorparts in primul semestru din 2015.

    Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a lansat gama de cuzineti de motor Glyco® fara plumb pentru aftermarket in cadrul expozitiei Automechanika din Frankfurt, Germania (16-20 septembrie). Compania este prima care ofera pe aftermarket un portofoliu cuprinzator de cuzineti fara plumb.
    Pentru a inlocui plumbul ca element de aliaj din cuzinetii cu alunecare, inginerii Federal-Mogul au reusit sa depaseasca mai multe provocari si sa dezvolte materiale inovatoare. Aceste materiale sunt eficiente, atat pentru motoare pe benzina, cat si motoare diesel, pentru aplicatii de cuzineti palier si cuzineti de biela intr-o gama larga de cicluri de sarcina. Produsele au fost aprobate intr-un numar semnificativ de aplicatii si au devenit o tehnologie de varf in industrie.

    Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), furnizeaza placute de frana ecologice Eco-Friction® cu nivel scazut de plumb pentru noul Mercedes-Benz C-Class. Acesta este primul vehicul echipat cu placutele de frana inovatoare ale companiei, inainte de intrarea in vigoare in anul 2025 a actului normativ care prevede scaderea nivelului de cupru. Ferodo® este consecvent in a oferi clientilor controlul asupra gamei si acoperirii, produsul aftermarket fiind acum lansat simultan cu produsul OE.

    Depunerile de cupru provenit de la placutele de frana conventionale au un efect negativ asupra nivelurilor de oxigen din apa dulce. Ca urmare, in S.U.A., statele California si Washington au votat de curand legi noi care prevad scaderea si in cele din urma eliminarea cuprului din placutele de frana pana in 2025. Producatorilor li se cere sa scada continutul de cupru la mai putin de 5 procente pana in 2021, respectiv la mai putin de 0,5 procente pana in 2025. Totusi, anumiti producatori de vehicule, precum Daimler, adopta o pozitie de lider in privinta protejarii mediului, introducand mai devreme placutele cu nivel redus sau fara plumb cu ajutorul Ferodo.

    Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a lansat noul piston Nüral Elastothermic® in cadrul expozitiei Automechanika din Frankfurt, Germania (16-20 septembrie). Pistoanele se afla in productia de serie pentru mai multi producatori de autovehicule si vor fi in curand disponibile pe aftermarket pentru a oferi suport imbunatatit clientilor Federal-Mogul Motorparts.

    Cea mai noua generatie de pistoane Elastothermic de la Nüral pentru motoare pe benzina a fost dezvoltata special sa reziste la temperaturile ridicate si la ciclurile termice dure ale motoarelor turbo compacte actuale. Pistoanele Elastothermic de la Nüral sunt alcatuite dintr-o serie de elemente ce contribuie la rezistenta structurala a pistonului, reducand in acelasi timp greutatea si frecarea.

    „Noul piston Elastothermic de la Nüral prezinta un design imbunatatit al galeriei de racire.” Nathan Mercer, Manager de produse, pistoane, segmenti si camasi, Federal-Mogul Motorparts EMEA. „Aceasta este amplasata sus in capul pistonului si ofera mai multe avantaje. Galeria de racire scade temperaturile din capul pistonului cu 25-30 Kelvin in timp ce scade temperaturile canalului segmentului superior si ale suprafetei de sprijin a acestuia cu pana la 60 Kelvin.”
    Temperaturile scazute oferite de pistoanele Elastothermic ajuta la imbunatatirea suplimentara a rezistentei la uzura, reducerea depunerilor de carbon si lipirea segmentului fapt ce duce la un consum redus de ulei si o etansare superioara. Desi au o greutate redusa, pistoanele Nüral Elastothermic sunt extrem de rezistente si durabile, o combinatie ce permite motoarelor compacte sa atinga puteri tot mai mari, precum si sa reziste mai bine la cerintele legate de tehnologia stop-start sau dezactivarea cilindrilor.

    Aceste caracteristici inovatoare si progrese tehnologice oferite de Federal-Mogul Motorparts, vor contribui substantial la eficienta, durabilitatea si nivelul ZVS (zgomot, vibratii si stridenta) al motoarelor si vor permite dezvoltarea unor viitoare modele de motoare cu puteri specifice mult mai mari.


    Vizualizari: 7018