rss

Dupa rovinieta, romanii vor fi obligati sa plateasca taxe pentru folosirea autostrazilor

  1. 25/10/2010
  2. Tags: rovinieta, , taxe, autostrada,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul lucreaza la introducerea unei noi taxe – taxa de folosire a autostrazilor. Asadar, pe langa rovinieta, romanii vor trebui sa achite si aceasta taxa care, se pare, a fost solicitata de Uniunea Europeana, care vrea sa se asigure ca tara noastra are bani pentru intretinerea autostrazilor.

     

    Deocamdata nu se cunoaste nici data, nici valoarea taxei pentru circulatia pe autostrada, dar aceste detalii vor fi oferite in scurt timp.

    "O conditie esentiala pentru finantarea proiectelor de autostrazi prin POS-T este asigurarea sumelor pentru operarea si intretinerea acestor autostrazi. Din analizele efectuate de catre Comisia Europeana a reiesit faptul ca fondurile pentru operarea si intretinerea autostrazilor nu pot fi asigurate de la bugetul de stat si nici din veniturile proprii ale Companiei Nationale de Autostrazi, iar Comisia Europeana a conditionat aprobarea proiectelor pentru constructia de autostrazi de luarea la nivel politic in Romania a unui angajament privind asigurarea sustenabilitatii constructiilor de autostrazi cofinantate de UE prin introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrazi, atunci cand acestea vor fi date in folosinta", au declarat pentru mediafax surse ministeriale, care citeaza din documentul aprobat de Guvern.

     

    In iulie anul acesta, Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, informa ca incepand din 2011 este foarte posibil ca toti cei care vor utiliza autostrazile din Romania sa plateasca 3 sau 4 euro pentru fiecare 100 km parcursi, bani care ar urma sa fie folositi pentru intretinerea autostrazilor.

     

    In prezent, Romania dispune de 320 km de autostrada, iar in perioada urmatoare, prin Programul Operational Sectorial Transport (POS-T), ar urma sa fie cofinantate din Fondul de coeziune alti 373 kilometri de autostrada, respectiv sectiunile Nadlac-Arad, Arad-Timisoara, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu, Cernavoda-Constanta si varianta de ocolire a municipiului Constanta, informeaza mediafax.

    Vizualizari: 3276
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »