rss

Cum sa fentezi hotii de masini

  1. 10/01/2013
  2. Tags: antifurt, cum sa, hoti, Masina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nimic nu este mai neplacut decat sa te trezesti dimineata fara CD Player, fara geanta uitata peste noapte in masina sau, mai grav, fara masina. Pentru a evita astfel de situatii, Auto.ro a pregatit o serie de sfaturi si sugestii utile.

    Hotii de masini pandesc obiecte precum telefoane, CD Playere, sisteme de navigatie, laptopuri, boxe, jante din aliaj, oglinzi, roti de rezerva. Este important de retinut ca cei de ocazie iti pot sparge masina chiar si pentru o cutie goala, daca le-a atras atentia. Asadar, iata cativa pasi simpli care te vor ajuta sa fentezi hotii de masini:

    1. Alege un sistem de alarma cu inchidere centralizata. Hotii de masini folosesc un dispozitiv care emite un semnal pentru a-ti bruia telecomanda. Astfel, desi apesi butonul de inchidere, portierele raman deschise fara ca tu sa iti dai seama. Dupa ce ai plecat, iti va goli masina cat ai zice peste. Pentru a evita o astfel de situatie, investeste intr-un sistem de alarma performant si verifica de fiecare data portierele daca sunt inchise.

    2. Sistem de localizare prin satelit. Pentru un plus de siguranta, mai ales daca masina ta costa o avere,  poti opta pentru un sistem de localizare prin satelit, cu ajutorul caruia iti poti localiza si chiar recupera masina. Acest sistem iti furnizeaza in timp real date despre autoturismul tau.

    3. Dispozitivele mecanice antifurt, o solutie. Pentru un plus de siguranta, poti monta sisteme de blocare a pedalelor, a schimbatorului de viteze, antifurturi pentru roti si capace de roti. De exemplu, sistemele Zeder si Gheara de Leu blocheaza mecanismul de directie astfel incat masina nu poate fi impinsa sau trasa cu cablu, chiar daca hotii pornesc motorul. Fara cheia care deschide dispozitivele, autoturismul nu poate fi instrainat.

    4. Sablare chimica. Inscriptioneaza-ti prin sablare chimica numarul de sasiu (VIN) pe oglinzile retrovizoare, pe geamurile laterale, pe luneta si pe parbriz. Operatiunea este foarte simpla, o astfel de firma putand fi gasita foarte repede, pe Internet. Daca aceste componente prezinta numarul de sasiu, hotilor le va fi mai greu sa le vanda. Exista totusi nesansa ca acestia sa descopere ca sunt inscriptionate abia acasa, cand isi analizeaza prada.

    5. Folie antiefractie. De foarte multe ori hotii aleg sa sparga geamul pentru a ajunge la ceea ce isi doresc. De obicei se intampla noaptea, atunci cand se pot face nevazuti, in ciuda alarmei care suna ... si tot suna, pana ca cineva sa reactioneze. Pentru a evita o astfel de situatie, poti monta pe geamurile masinii folii antiefractie. Acestea nu permit dezintegrarea suprafetelor vitrate, chiar daca sunt sparte.

    6. Ai grija unde parchezi. Daca ai plecat cu masina in concediu, locurile de parcare pot fi o problema. Asigura-te ca hotelul are zona de parcare pazita si supravegheata cu camere video. Nu parca in locuri neamenajate, nepazite si neiluminate suficient.

    7. Nu lasa lucruri la vedere. Inainte de a iesi din masina, ia cu tine tot ce ar putea atrage atentia hotilor: interfata DVD Playerelor, MP3 Playerelor, GPS-ul, genti, cutii, mape cu acte, portofele etc.

    Daca din nefericire ti-a fost furata masina, suna imediat la Politie si furnizeaza-le informatii despre autoturism (numarul de inmatriculare, date de identificare a autoturismului: model, anul productiei, culoare; numarul de identificare a masinii, locul de unde a fost furata, precum si date despre martori, daca este cazul).

    Daca exista si alte trucuri de a pacali hotii, nu le tineti pentru voi. Asteptam sfaturile si parerile voastre.

    Vizualizari: 36283