rss

Cinci obiceiuri periculoase la volan

  1. 29/02/2008
  2. Tags: Accidente, Obiceiuri la volan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sunt greseli aparent inofensive, dar care, de multe ori duc la accidente. Si nu ne referim la faptul ca masina trebuie sa fie in buna stare de functionare, ca merita sa purtati centura de siguranta, iar copilul mic trebuie transportat intr-un scaun special, ci la citeva obiceiuri care nu sint deloc bune cind vine vorba de securitatea masinii si a voastra.

    1. Sticla de apa
    Daca nu folositi locurile speciale de depozitare pentru recipiente, un biet PET de apa sau suc va poate produce belele. Spre exemplu, la o frina, poate sa alunece sub pedale, asa ca nu mai poti calca frina si nici nu poti sa o folosesti pe cea de motor. Te apleci sa o ridici si pierzi controlul masinii...

    2. Covorasele
    Constructorii insista sa aveti in masina doar covorase originale. Uneori insa, neglijati sfatul si apelati la versiunile universale sau la modele preluate de la alte masini. Ei bine, daca nu sint fixate si perfect conturate, exista, ca si la exemplul precedent, sa impiedice perfecta a pedalelor sau, chiar mai grav, sa se prinda in mecanismul acestora.

    3. Bautura si mincarea
    Daca ti-e foame sau sete, este de preferat sa te opresti. In timpul mersului, risti sa reactionezi necontrolat daca iti cade o bucata de sandwich, versi din bautura sau daca incepi sa sughiti. Nu mai vorbim daca te ineci cu o guma de mestecat sau bomboana.

    4. Fumatul
    Daca aveti acest viciu, este clar ca o sa spuneti ca nu se poate intimpla nimic daca fumezi la volan. Si, totusi, o mina este ocupata, astfel ca nu poti efectua asa cum vrei toate manevrele, iti pot lacrima ochii si sa nu mai observi un detaliu important sau, mai grav, se poate intimpla sa cada jar, sa te arda si sa reactionezi necontrolat.

    5. Huse
    Sint multi care doteaza scaunele cu huse care sa le tina curate. Daca ele nu sint insa bine pozitionate, pot aluneca la o manevra brusca si, daca nu aveti centura, din lipsa de echilibru, va veti trezi ca nu mai actionati perfect comenzile. De-aici si pina la un incident, nu mai este decit un pas.

    Vizualizari: 2636
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »