rss

Alpina B7: prima poza oficiala

  1. 28/02/2009
  2. Tags: BMW , Alpina, B7, Biturbo, BMW, Tuning, V8
    Vezi toate fotografiile (1)


    Dupa un teaser si multe speculatii, iata prima poza oficiala cu noul Alpina B7. Cei care asteptau vreo revolutie vor fi dezamagiti, caci aceasta limuzina a pastrat toate elementele specifice casei, fie ca vorbim de designul jantelor sau de kit-ul aerodinamic aplicat caroseriei.

    Si e bine asa, caci Alpina are o traditie puternica, care trebuie apreciata in aceste vremuri cand multi producatori nu mai stiu prin ce metode sa se copieze unul pe celalalt.

    Pana cand vor mai aparea si alte poze/informatii, stim ca limuzina “piperata” va avea un V8 biturbo de 4,4 litri, ce va dezvolta 507 CP si 700 Nm. Doar cu 7 cai mai multi decat vechiul model, dar caracterul va fi total diferit fata de vechiul agregat, care era supraalimentat cu un compresor mecanic.

    Se mai aude ca acceleratia 0-100 km/h va fi de doar 4,7 secunde, in timp ce viteza maxima va fi limitata, dar nu la 250 km/h, ci la 280. Fireste, aceste performante, capabile sa umilieasca si un M3, cer interventii inclusiv asupra franelor, respectiv suspensiilor, dar Alpina n-a dat publicitatii inca informatii in acest sens.

    Totusi, ultimele zvonuri sustin ca B7 va beneficia deja de noua cutie automata cu 8 rapoarte.
    Vizualizari: 1135