rss

BMW va prezenta in curand cutia automata cu 8 trepte

  1. 03/02/2009
  2. Tags: BMW , 8 trepte, automata, BMW, Seria 7, Transmisie
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cum relatam acum doi ani, BMW lucreaza impreuna cu ZF la o transmisie automata cu opt rapoarte, ce va debuta pe Seria 7. Potrivit ultimelor vesti, se pare ca premiera va avea loc in curand.

    Germanii au anuntat ca noua transmisie este mai ieftina de produs, reduce consumul si imbunatateste performantele mult peste capacitatile celei actuale cu sase trepte.

    In ceea ce priveste structura, noua “unitate” seamana mai degraba cu cea cu dublu ambreiaj de pe M3, decat cu predecesoarea ei.

    Ea va putea fi folosita si de masinile cu tractiune integrala, deci, se aude, va fi introdusa inclusiv pe cateva modele Audi.
    Secretul economiei de combustibil consta in numarul treptelor, datorita carora rotatia motorului poate fi mentinuta cu usurinta in plaja de maxima eficienta la aproape orice viteza. Cine nu se multumeste doar cu atat sa afle ca transmisia ZF poate fi cuplata si la sisteme stop&start, ceea ce creste si mai mult economia de combustibil.

    Potrivit bavarezilor, ea este de 3% in cazul versiunilor pe benzina, respectiv 6 procente in cazul celor cu aprindere prin compresie, valori la care mai adauga economia oferita de sistemul stop&start (considerabila in ambuteiajele mari).

    Vizualizari: 1662