rss

Think se pregateste sa isi lanseze vehiculele electrice in SUA

  1. 20/11/2009
  2. Tags: electric, Sua, think
    Vezi toate fotografiile (1)

    Think Global, un constructor de automobile norvegian, a ales sa produca vehiculele sale electrice la o uzina din Indiana, SUA.

    Potrivit presedintelui companiei producatoare de baterii litiu ion Ener 1 Inc., Charles Gassenheimer, mai multe detalii vor fi dezvaluite in urmatoarele saptamani. Constructorul de baterii detine o participatie de 31% in cadrul companiei Think.

    Desi au mai existat pana acum zvonuri potrivit carora Think planuieste sa deschida o noua fabrica de productie in SUA, ulterior nu a fost confirmat niciunul dintre acestea.

    Gassenheimer a declarat ca producatorul a inaintat o cerere pentru un imprumut din partea Guvernului SUA, in cadrul unui program creat pentru a promova productia de vehicule eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

    Cererea este in stadiu initial. Ener1, care de asemenea are un acord de furnizare de baterii pentru Think, a cumparat o participatie in cadrul companiei norvegiene, care a fost in cautare de fonduri. Banii erau necesari pentru supravietuirea companiei. 

    Ener1 a fost de acord sa-i ofere un impuls printr-o investitie de aproximativ 18 milioane dolari, in trei transe. Cu toate acestea, Think a obtinut 47 milioane de la  investitorii sai, printre care se numara constructorul finlandez Valmet Automotive si guvernul norvegian.

    Vizualizari: 980