rss

Lancia Delta primeste sistem de asistare la parcare

  1. 22/10/2009
  2. Categoria: Lancia
  3. Tags: Delta, Lancia, Lancia delta
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sistemul de asistenta la parcare va fi introdus in premiera pe un model din Grupul Fiat, iar primul vehicul care va beneficia de aceasta tehnologie va fi Lancia Delta.

    Denumit "Magic Parking", sistemul este furnizat de producatorul spaniol de componente auto Valeo. Cand este activat prin apasarea unui buton situat pe consola centrala, senzorii montati in barele de protectie "cauta" un loc de parcare care trebuie sa depaseasca gabaritul masinii cu 1,3 metri. Odata ce acesta a fost localizat, sistemul ii transmite soferului cate manevre trebuie efectuate pentru a putea parca vehiculul in acel loc si ii "ordona" sa manevreze volanul.

    Sistemul italienesc este similar cu tehnologia "Park Assist" patentata de Volkswagen, cu deosebirea ca soferul trebuie sa actioneze doar pedalele in acest caz. Pentru a-si echipa masina cu "Magic Parking" clientii vor trebui sa scoata din buzunar 500 de euro.

    In alta ordine de idei, Lancia Delta va fi masina oficiala a evenimentului care va fi organizat pe 9 noiembrie, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la caderea Zidului de la Berlin, la Poarta Brandenburg. De asemenea, modelul italian va sponsoriza si cea de-a 10-a editie a Summit-ului Mondial a Premiului Nobel pentru Pace.

    Vizualizari: 1608