rss

In 2010 vom avea primele vouchere "Rabla"

  1. 12/11/2009
  2. Tags: Dacia, Rabla, voucher
    Vezi toate fotografiile (1)

    In editia din 2010 a programului Rabla, care va demara la 1 ianuarie, va fi introdus un sistem de vouchere transmisibile, cu posibilitatea utilizarii a trei vouchere simultan. Aceata masura s-ar putea traduce printr-o prima de casare de pana la 2.700 de euro.

     

    Programul “Rabla” de anul viitor va include atat persoane fizice, cat si persoane juridice, in timp ce prima de casare isi va pastra valoarea din 2009 de 3.800 de lei (900 de euro).

    Acest proces ar putea duce pretul unei Dacii Logan la aproximativ 3.200 de euro, desi in textul legii 329 nu a fost specificata si suma totala care va fi repartizata progrmaului de casare.

    In prima etapa a programului "Rabla" s-au vandut aproape 12.000 de autoturisme, a doua etapa punctand  9.649 de masini.

    Tot in prima etapa Dacia a detinut 47% din vanzarile prin programul "Rabla", urmand ca ulterior in cea de-a doua etapa sa ocupe 60% din volumul total.

     

    Potrivit statisticilor Administratiei Fondului de Mediu, in cea de-a treia etapa a programului pentru stimularea innoirii parcului auto multi dintre importatori au punctat scaderi. Singurii care s-au mentinut la un nivel ridicat au fost Dacia si Renault Romania, care au comercializat peste 100 de autoturisme.

     

    In vreme ce Dacia si-a epuizat cota de 3.350 de unitati vandute in prima parte a lunii noiembrie, dupa ce aproximativ 2.000 de masini au fost vandute in septembrie, Renault-Nissan Romania a reusit sa vanda 300 de unitati, in timp ce dealerul Opel si Chevrolet Radacini Motors a punctat 57 de unitati.

     

    Locul al patrulea este ocupat de dealerul Skoda Autec Autotechnik, care detine centre in Pitesti, Tg. Jiu si Craiova. Pozitia a cincea este detinuta de AutoItalia, importatorul Fiat, cu 30 de masini.

    Vizualizari: 7331