rss

GM va incepe productia de motoare electrice

  1. 26/01/2010
  2. Tags: electric, GM, Motor, productia
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a anuntat ca va incepe construirea motoarelor electrice, care urmeaza sa fie instalate pe modelele hibrid si vehiculele electrice. GM devine primul producator de automobile american care fabrica acest tip de motoare.

    Construirea de unitati electrice va reduce costurile si in acelasi timp va imbunatati performanta, calitatea si fiabilitatea, se arata intr-un comunicat al companiei.

    "Motorul electric a avut primul val de crestere in industria automobilelor in urma cu un secol, fapt ce a a revolutionat industria", a declarat Tom Stephens, vicepresedinte GM Global Product Operations.

    "Credem ca electrificarea transportului auto de astazi va fi la fel de revolutionar si la fel de benefic pentru clientii nostri. Motoare electrice vot juca un rol crucial in asta ", a continuat acesta.

    GM spune ca motoarele electrice sunt programate sa debuteze in 2013.

    "In viitor, motoare electrice ar putea deveni la fel de importante pentru GM ca motoarele conventionale de acum", a spus Stephens.

    "Prin proiectarea si fabricarea de motoare electrice in-house, putem utiliza mai eficient energia de la baterii in timpul evolutiei lor, cu potential de reducere a costurilor si a greutatii - doua importante provocari cu care se confrunta bateriile de astazi" , a adaugat vicpresedintele GM.

    Vizualizari: 1791