rss

Cum sa-ti vinzi masina la un pret avantajos (Partea I)

  1. 02/03/2010
  2. Tags: cum sa, masina second hand

Daca te-ai decis in cele din urma sa iti dai masina si vrei sa faci o afacere buna, sunt cativa pasi si cateva detalii de care trebuie sa tii cont.

1.Stabileste un pret echitabil. Indiferent cat te-ar tenta sa “stergi” kilometrii din bord sau sa apelezi la altfel de tertipuri pentru a spori artificial valoare masinii tale, evita sa o faci. Cea mai buna afacere este cea corecta.

Dupa ce o evaluezi din punct de vedere tehnic si iti notezi efentualele defecte, cauta pe Internet, modele asemanatoare si vezi ce preturi au. Nu uita sa iei in calcul detalii ce tin de starea masinii: kilometrii parcursi, vechimea, motorizarea si orice alte informatii necesare.

Daca ai ajuns sa cercetezi piata la un dealer auto si ai observat un modele similare, insa cu un tarif vizibil mai mare decat suma la care te gandeai tu, trebuie sa iei in calcul ca tu nu vei putea insoti oferta ta cu garantii si alte beneficii, precum dealerii. Deci, mai lasa putin la pret!

Nu uita sa afisezi un pret de vanzare mai mare decat valoarea reala pentru a avea de unde sa scazi in momentul negocierii. Daca esti de parere ca valoreaza 7.000 euro, trebuie sa ceri cel putin 7.500 (cu mentiunea “negociabil”).

2. Scrie anuntul. In momentul in care te-ai hotarat sa intocmesti anuntul, trebuie sa iti iei obiectivitatea cu tine. Cu alte cuvinte, nu are sens sa infloresti textul cu afirmatii care se pot demonta la un simplu test drive. Tine cont ca primele 200 de cuvinte sunt esentiale. Asa ca ai grija ce alegi sa evidentiezi in primele propozitii.

Nu trebuie sa lipseasca informatii esentiale precum model, motorizare, an fabricatie, dotari standard, dotari de siguranta, kilometri la bord (in privinta kilometrajului, mizeaza pe cartea sinceritatii si nu omite aceasta informatie pentru ca ar putea cantari negativ) . Asigura-te ca ai mentionat toate imbunatatirile aduse: sistem audio, inchidere centralizata.

Inca un detaliu: sub nicio forma nu folosi majusculele. Nu asa reusesti sa captezi atentia unui potential client, ba dimpotriva.

3. Da sfara in tara. In primul rand incearca sa o vinzi printre cunoscuti. Povesteste-le prietenilor despre oferta ta, iar ei, la randul lor, vor da vestea mai departe. Insa cel mai bun lucru pe care il poti face este sa postezi anuntul pe un targ virtual de masini second-hand. Iar exemplul cel mai la indemana este site-ul nostru. Pe anunt.auto.ro sute de mii de doritori pot ajunge la masina ta, cu doar un simplu clic.

In plus, aici poti publica imagini care sa iti avantajeze masina, iar filtrele de cautare vor aduce cumparatorii direct la oferta ta.

Maine vom reveni cu detalii precum infrumusetarea masinii inainte de vanzare, cum sa discuti cu cei care se arata interesati de masina ta si cum sa iti pregatesti actele necesare vanzarii.

Vizualizari: 7383
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »