rss

Cum sa inchiriezi o masina (episodul 2)

  1. 10/08/2009
  2. Tags: auto, inchiriere, Masina, pasi
    Vezi toate fotografiile (1)

    Afacerea “rent a car” a devenit din ce in ce mai profitabila pentru cei care isi doresc sa isi restranga cat mai mult bugetul de vacanta. Firmele de inchirieri auto jubileaza la auzirea acestei vesti si vin in intampinarea clientilor lor cu cat mai multe oferte speciale si tarife reduse.

    Pas 6

    Daca familia este numeroasa sau traseul este necunoscut, poti opta si pentru alte servicii precum: scaun pentru copil- 3 euro, sistem de navigatie GPS- 5 euro, detector de radar- 2 euro, lanturi pentru zapada-3 euro, potrivit Autonom Rent a Car.

    Pe langa toate aceste servicii poti opta inclusiv pentru un sofer aditional! De cele mai multe ori, inchirierea unei masini cu sofer  devine un avantaj daca ai de parcurs distante lungi sau pur si simplu, iti doresti sa ai un sofer de rezerva. Pretul nu e usturator sau e chiar zero iar in comparatie cu pretul inchirierii unei masini de clasa medie pe zi, devine chiar convenabil.

    Pas 7

    Taxe aditionale. Din randul taxelor aditionale fac parte si taxele de aeroport in cazul in care doresti ca la coborarea din avion sa te astepte o masina. Procedurile de plata sunt similare cu cele enumerate mai sus iar preturile variaza in functie de clasa insa nu exista o diferenta notabila comparativ cu tarifele nationale de inchiriere.

    De exemplu, Hertz practica o taxa servicii sezon iarna, in perioada 15 noiembrie-31 martie de 2 euro/zi + TVA/ zi pentru grupele A, B, R  si O (maxim 28 de euro+ TVA  pentru o perioada de 30 de zile de inchiriere) respectiv de 3 euro/zi+ TVA/zi pentru celelalte grupe sau o taxa de neprezentare de 15 euro + TVA.

    Poti opta si pentru inchirierea unei masini pentru vacanta, cu plecare din tara si continuare a traseului in afara granitelor, iar potrivit Autonom Rent a Car este nevoie doar de o imputernicire din partea proprietarului si o extindere a asigurarii.

    Daca firma de inchirieri la care apelati are birouri si in destinatia de vacanta dorita, Hertz, de exemplu, nu recomanda ca masina sa fie inchiriata din Romania, in special din cauza costurilor inalte. Poate fi de asemenea, verificata disponibilitatea oricarei masini dorite la locul indicat de client.

    Fata de plecarea in destinatii stabilite cu un autocar, ca cel pus la dispozitie de agentiile de turism,  avantajul unei masini inchiriate este bineinteles, confortul, stabilirea traseului dupa bunul plac, vizitarea unor obiective turistice interesante precum si un grad mai scazut de anxietate.

    Tarife de inchiriere

    Pas 8

    Preturile difera  in functie de firma de inchirieri pe care ai ales-o si pe care o consideri in avantajul tau. Facand o retrospectiva a diverselor oferte existente pe piata, observam ca majoritatea ofera spre inchiriere masini din clasa mica precum Daewoo Matiz la pretul de aproximativ 18 euro/azi, Dacia Logan sau Dacia Sandero in jur de 25-29 euro/zi , pentru un Opel Astra acesta urca la 32 de euro, in timp ce pentru masini din clasa medie precum Volkswagen Passat sau Ford Mondeo ar trebui sa scoateti din buzunar o suma in jurul valorii de 40 euro/zi.

    La masinile din clasele mai mari, preturile cresc insa un factor important de retinut este ca tarifele pot scadea cu cativa euro buni in functie de perioada inchirierii.

    In cazul in care familia ta are mai multi membri sau iti doresti compania a inca 2-3 prieteni, poti opta pentru un SUV full size. De exemplu, la acest capitol, poti lua in calcul si un Subaru Forester care poate ajunge la pretul de 59 de euro pe zi. Un 4X4, a caror preturi variaza intre 49-60 de euro ar fi avantajos deoarece te-ar ajuta sa explorezi un teren off road si in plus nu ar mai trebui sa-ti faci griji pentru stabilirea unui traseu neaccidentat.

    Pas 9

    Este de la sine inteles ca proprietarii masinilor se straduiesc sa ofere preturi cat mai avantajoase clientilor sai. Astfel, poti regasi la categoria oferte speciale o zi gratis la patru zile de inchiriere, preturi speciale pentru weekend, in care firmele de inchirieri pregatesc de regula, discount-uri de aproximativ 10% incepand cu ziua de vineri, sarbatori legale sau ore netarifate intre anumite intervale orare. Astfel, poti incerca planuirea unei vacante in functie de promotiile firmelor de inchirirere, consultand discount-urile care sa vina in avantajul nevoilor tale.

    Pas 10

    Rentabile pot fi considerate si inchirierile unor flote de auto care pot fi obtinute la un pret special. In functie de masinile alese, puteti obtine  tarife scazute, in mare parte tariful negociindu-se la livrare. In cazul acestui tip de inchiriere, se iau in calcul in principal tipul masinii, km parcursi lunar, durata contractului, serviciile optionale sau tipul de asigurare.  Inchirierile pe o perioada mai lunga de 12 luni se numesc leasing operational si sunt firme specializate care se ocupa de astfel de contracte.

    Vizualizari: 2719
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »