rss

Cum iti poti invata copilul sa conduca prudent

  1. 22/09/2009
    Vezi toate fotografiile (1)

    Majoritatea parintilor isi fac nenumarate griji atunci cand copilul, odorul se pregateste sa dea de permis sau atunci cand porneste la drum spre munte, mare sau prin oras. Iar daca stam sa contabilizam numarul accidentelor provocate de tineri sau stirile “de la ora cinci” care anunta asemenea tragedii, le dam dreptate.

    Motivele sunt multiple, de la lipsa experientei, pana la teribilismul varstei, iar din aceste considerente este esential sa va invatati baiatul sau fata sa sofeze prudent. Prea multe nu puteti face pentru a-i controla la volan, din simplul motiv ca nu sunteti acolo.

    Insa,  va puteti asigura ca:

    1. Scoala auto pe care o frecventeaza il invata ce trebuie! Puteti asista la un curs de sofat, pe bancheta din  spate, pentru a putea observa atat procedura instructorului auto, cat si cata indemanare arata copilul dumneavoastra. Odata ce participa la orele de legislatie rutiera, cat si la cele practice, va puteti lua o piatra de pe inima. Incercati totusi sa nu repetati experienta pentru ca atunci veti deveni un factor de stres pentru tanarul si viitorul sofer.

    2. Stie cine este seful! Dupa ce a trecut cu brio atat de examenul teoretic, cat si de cel practic, trebuie sa trasati cateva reguli, cum ar  fi: Nu ai voie sa folosesti telefonul mobil in timp ce conduci! Sa nu te prind ca-ti reimprospatezi machiajul in oglinda retrovizoare in timp ce sofezi! Daca te prind fara centura de siguranta, nu iti mai dau cheile de la masina o luna de zile! Iar daca bei bauturi alcoolice, nu mai stai pe scaunul soferului nici macar in parcare, de aici incolo! Stabileste ce ii interzici si ce se intampla daca trece peste cuvantul tau.

    3. Esti tu insuti un bun exemplu. Inainte de a da orice lectii de morala copilului tau, asigurati-va ca sunteti un bun exemplu. Nu uitati ca pentru tineri, si nu numai, puterea exemplului functioneaza de minune. In caz contrar, v-ar putea replica “Dar eu de ce sa port centura de siguranta pana la supermarket daca nici tu nu o faci?” Este esential sa respectati limitele de viteza si alte reguli de  circulatie. Altminteri, cum ati mai putea milita pentru prudenta la volan?

    4. Ati facut o plimbare cu el/ea. Nu va puteti lasa copilul sa plece la drum fara sa fi vazut cum sofeaza. Are sau nu atentia distributiva? Are tendinta de a apasa pedala de acceleratie pana la podea? Este timorat(a)? Nu cunoaste bine semnele de circulatie? Este indicat sa observati toate aceste detalii, iar daca este cazul sa il indrumati.

    Vizualizari: 4548
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »