rss

BMW lanseaza pe piata primele masini electrice in 2013

  1. 26/02/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: Active-E, BMW, masini electrice, megacity
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW a anuntat ca va introduce pe piata in 2013 doua modele electrice: Active-E si Megacity. In acest sens, fabrica de la Lepizig se va concentra exclusiv pe productia de vehicule electrice.

     

    Modelul Active-E are la baza Seria 1, iar Megacity se pare ca ar fi o versiune a lui Isetta.

     

    Fabrica BMW din Lepzig a fost deschisa in 2005 si, conform companiei, se poate adapta rapid la productia de masini electrice. “Grupul BMW va contrui la Leipzig masina viitorului. Aceasta decizie a fost luata prin prisma calitatilor oferite de Germania: am testat productia de aici, precum si nivelul inalt de educatie si de competente la indemana noastra", a declarat presedintele BMW, Norbert Reithofer.

     

    In Romania, asteptam deocamdata anul acesta modelele hibride X6 si Seria 7, prezentate in premiera ca modele de serie la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Sistemul de transmisie BMW X6 ActiveHybrid consta dintr-un motor V8 pe benzina, ce dezvolta 407 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si doua motoare electrice sincronizate, ce furnizeaza 91 CP, respectiv 86 CP, iar BMW Seria 7 ActiveHybrid este primul automobil care combina un propulsor V8 pe benzina, transmisia automata cu opt trepte si un motor electric.Deocamdata stim doar pretul pe care il vor plati romanii pentru hibridul X6 - 87.000 euro fara TVA (103.350 euro cu TVA inclus).

     

    Vizualizari: 2494