rss

BMW pregateste Serie 0, un rival pentru Ford Fiesta

  1. 13/11/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Serie 0
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se pare ca BMW si-a propus sa nu lase neacoperit niciun segment si munceste din greu la dezvoltarea de noi si noi modele. Mai nou, bavarezii se orienteaza spre clasele mici, iar acum au luat la ochi Ford Fiesta, model pentru care intentioneaza sa dezvolte un concurent.

    BMW Serie 0 va fi situat undeva intre MINI si Serie 1 si, daca dezvoltarea decurge conform planului, il vom vedea intrat in productia de serie in 2012. Interesant este ca micutul autovehicul va fi asamblat pe platforma tehnica a viitoarei generatii MINI, devenind, astfel, primul model din istoria companiei bavareze ce va beneficia de tractiune fata!

    Potrivit AutoExpress, designul va aduce intr-o oarecare masura cu fratele mai mare, BMW Serie 1, dar vor fi destule elemente care il vor diferentia de restul gamei, precum blocurile optice.

    Potentialii clienti pot alege dintr-o varietate larga de motoare, atat pe benzina, cat si diesel, printre acestea numarandu-se si un propulsor nou, un "3 cilindri" turbodiesel de 1,5 litri cilindree si 161 CP derivat din versiunea care a debutat pe conceptul Vision EfficientDynamics.

    Viitorul model bavarez ar putea fi dotat ulterior si cu tren de rulare electric, iar in 2013 este posibil sa fim martorii lansarii unei compacte noi, cu doua locuri, derivata din BMW Serie 0 si care va imparti unele componente cu MINI Roadster.

    BMW Serie 0 va fi disponibil in doua variante, cu trei si cinci usi, si va avea un pret de plecare de circa 18.000 euro.

    Vizualizari: 2202