rss

Angajat Ford arestat pentru ca vindea secretele companiei catre chinezi

  1. 20/10/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un fost angajat Ford a fost acuzat pentru ca a furat din secretele companiei si a incercat sa le vanda unor producatori auto chinezi.

     

    Inginerul Yu Xiang Dong (alias Mike Yu), a fost arestat intr-un aeroport din Chicago, atunci cand s-a intors in Statele Unite. Inainte de aceasta, in China, Yu se presupune ca a incercat sa vanda mii de pagini cu documente privitoare la design-ul si proiectele Ford catre concurentii chinezi.

     

    Conform Departamentului de Justitie, Yu a lucrat pentru Ford in intervalul 1997 - 2007. La scurt timp inainte de a parasi compania, el a copiat aproape 4000 de documente pe un hard disk extern. In 2008, Yu a incercat sa dea aceste date companiei Shanghai Automotive Industry Corp in schimbul unui loc de munca. Dupa ce acest plan a esuat, el a acceptat un loc de munca la Beijing Automotive Corp (pana acum nu s-a clarificat daca exista date despre Ford care au ajuns la BAC).

     

    Yu se confrunta in prezent cu cinci capete de acuzare pentru furt de secrete comerciale, tentativa de furt de secrete comerciale si acces neautorizat la un computer protejat. Acesta ar putea primi intre 5 si 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 dolari pentru fiecare infractiune.

     

     

     

    Vizualizari: 1860