rss

5 sfaturi pentru a nu pierde bani cu o masina second-hand

  1. 29/02/2008
  2. Tags: Sfatul expertului
    Vezi toate fotografiile (1)
    Toate masinile isi pierd in timp valoarea. Deprecierea nu depinde insa doar de trecerea timpului si distanta parcursa cu automobilul ci si, intr-o buna masura, de posesorul acestuia. Astfel ca, daca doriti sa obtineti maximum de bani cu o masina second-hand, aruncati o privire asupra sfaturilor noastre.

    1. Atentie pe ce dati banii!
    Nu puneti pret doar pe calitatile de baza ale unei masini atunci cand o achizitionati, ci cautati sa va orientati catre modele cu valoare pe piata second-hand. De regula, in aceasta categorie intra fie automobile exclusive, fie, atunci cand vorbim de masini de “masa”, cele care au o imagine buna de marca, s-au remarcat de-a lungul timpului in ceea ce priveste fiabilitatea si care ofera proprietarului un acces facil la piese de schimb si service.

    2. Nu exagerati cu personalizarea
    Un automobil cu o culoare exotica se va vinde mai greu decat unul care este vopsit intr-o nuanta neutra. Este indicat sa apelati la negru, argintiu, alb, care au cea mai mare cautare. Nici la capitolul optiuni nu este bine sa exagerati, pentru ca gustul dumneavoastra si al viitorului proprietar s-ar putea sa nu se potriveasca. Apelati la optiuni comune, evitati schimbarea sistemului audio mai ales daca acest lucru implica modificari si nici sa nu va ganditi la personalizarea automobilului.

    3. Pastrati cu grija interiorul
    Neglijarea interiorului este o metoda des intalnita prin care un posesor poate diminua valoarea masinii. |ncercati sa pastrati calitatile tapiteriei si a partilor din plastic si nu ezitati sa apelati periodic la serviciile de cosmetizare a interiorului, nu doar la clasica spalare a masinii. |n plus, evitati sa consumati produse de fast-food in automobil, alimentele fiind intre primele elemente care contribuie la deprecierea tapiteriei si a interiorului.

    4. Nu neglijati zgomotele ciudate!
    Ati auzit un zanganit, dar nu-i dati importanta, iar in timp va obsnuiti cu el. Nu este in regula. Ele il vor pune pe ganduri pe un eventual cumparator. |n plus, pot sa ascunda o mica defectiune care se amplifica in timp sau sa fie primul semn ca masina a cazut prada ruginei.

    5. Pastrati actele si certificatul de service
    Fara acte este greu sa vindeti masina. Nu neglijati insa nici certificatul de service, pentru ca este o buna metoda sa-l asigurati pe cumparator ca ati efectuat schimburile de ulei si reviziile periodice. O dovada scrisa despre intretinerea corespunzatoare a automobilului poate sa fie o garantie ca faceti afacerea.
    Vizualizari: 1935