rss

smart electric a fost confirmat pentru 2010

  1. 20/06/2009
  2. Categoria: Smart
  3. Tags: Daimler ag, electric, electric car, Smart, Tesla Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    Era doar o chestiune de timp pana cand smart va produce un model electric. Multumiti de rezultatele testelor efectuate in Marea Britanie, oficialii marcii patronate de concernul Daimler AG au anuntat ca primul astfel de model va fi lansat in 2010.

    Potrivit unei stiri publicate de site-ul www.just-auto.com, compania germana cu sediul in Boblingen intentioneaza pentru inceput sa construiasca doar 1.000 de unitati cu scopul de a testa piata care vor putea fi testate de persoane fizice si juridice din sapte tari din Europa si din America de Nord. Proiectul va intra in productia de masa de abia in 2012, volumul urmand a fi de 10.000 de vehicule anual.

    Deocamdata, smart nu a dezvaluit nici un fel de detaliu despre viitorul model electric, insa este aproape sigur ca acesta va fi propulsat de un sistem care va functiona pe baza de baterii litiu-ion. Nu a fost inca ales nici partenerul care sa furnizeze aceste baterii, insa acesta ar putea fi Tesla Motors daca ne gandim ca Daimler AG a achizitionat 10% din actiunile companiei americane care a produs modelele electrice Tesla Roadster si Model S.

    Vizualizari: 1341