rss

EXCLUSIVITATE: Test-drive in Norvegia cu primul SUV din istoria Skoda - Yeti... masina!

  1. 15/05/2009
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: Skoda, Skoda Auto, SUV, Test-drive, Yeti
    Vezi toate fotografiile (4)

    La inceputul anilor ’50, Eric Shipton a facut in timpul unei escalade pe Everest una dintre cele mai celebre fotografii realizate vreodata. La peste 6.000 de metri altitudine, el l-a inregistrat pe pelicula pe... Yeti. Cativa ani mai tarziu, o alta expeditie descoperea pe acelasi munte mai multe picturi cu ceea ce localnicii numeau “demonul tibetan”. Faimosul personaj nu s-a mai lasat vazut de atunci, cu toate ca, in zapada, membrii expeditiei au gasit dimineata urme imense si mai apoi un scalp urias, care se presupune ca ar fi rezultat din lupta pentru suprematie a doi masculi.

    Criptozoologii isi construiesc inca teoriile bazandu-se pe datele adunate atunci si pe nenumaratele alte alerte venite de pe mai toate continentele. Pana la urma doar o uriasa umbra a unei siluete umane, Yeti, Bigfoot, Met-teh, Migoi sau Mirka nu a putut fi salutat tête-à-tête de un pamantean. Cele mai indraznete teorii ii atribuie apartenenta unei rase superioare mult mai inteligenta decat rasa umana, care ne supravegheaza discret de pe marile inaltimi ale Terrei. In urma cu cateva zile, am facut o expeditie la Oslo pentru ca in padurile din Norvegia sa ma intalnesc pentru prima oara in istorie, alaturi de cativa alti jurnalisti din Europa, cu... Yeti. Skoda Yeti, bineinteles.

    In 2004, la Geneva, Skoda prezenta conceptul Yeti. Fotografiat si filmat din toate pozitiile, micul SUV a fost pus pe drumuri si pe drum pentru ca primul test-drive test sa se intample tocmai in jurul unuia dintre cele mai scumpe cinci orase din lume. Am ajuns la Oslo dupa un zbor cu escala si, recunosc, am dormit in prima zi ca sa recuperez ceva energie. Seara am fost sa mancam la Trambulina Holmenkollen. Vazut de sus, Oslo pare o padure cu cateva becuri. Nu l-am vizitat, asa ca doar atat pot sa va spun despre capitala Norvegiei.

    A doua zi de dimineata m-am intremat cu un mic dejun traditional scandinav si am iesit la aer curat. In curte, o ceata cosmopolita si cam guraliva. Aud ceva franceza, ceha, greaca si franturi de engleza. Nu pot fi decat jurnalisti, pentru ca vorbesc prea tare la 8:30 dimineata. Sunt adunati in jurul unei chestii rosii. Chestia rosie este evident o masina. Care masina este, evident, Yeti. Care, evident, seamana leit cu pozele conceptului de la Geneva. Doar ca e mai mica, sau cel putin asa imi pare mie la prima vedere.

    Cititi un amplu test-drive cu Skoda Yeti, in exclusivitate pentru Romania, in noul numar al revistei Auto.ro.

    Vizualizari: 2750
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »