rss

La multi ani, Octavia! Celebrul model al cehilor de la Skoda a implinit 60 de ani de la debut

 1. 04/02/2019
 2. Categoria: Skoda
 3. Tags: aniversare octavia, Octavia, Skoda octavia, skoda romania
  Vezi toate fotografiile (1)

  Constructorul ceh de automobile a lansat pentru prima data modelul Octavia la inceputul anului 1959. Pe atunci avea un motor de 1.1 litri si 40 de cai putere, o cutie manuala cu patru viteze si o viteza maxima de 110 km/h.

  Dupa ce au dezvoltat mai multe versiuni, precum Octavia Super, Octavia Touring Sport sau Octavia Combi, Skoda a oprit productia acestui model in 1964. A revenit insa pe 4 aprilie 1996, dupa o pauza de 32 de ani.

  Prima generatie din noua era Octavia s-a dovedit a fi un real succes, fiind comercializata in nu mai putin de 1.4 milioane de exemplare. In 2004, cea de-a doua iteratie a preluat stafeta iar pana in 2012, cand a fost inlocuita de a treia generatie (actuala), Octavia s-a vandut in 2.5 milioane de unitati.

  Actuala iteratie a modelului din Mlada Boleslav a debutat la Salonul Auto de la Geneva iar in 2017 a primit un facelift, pe cat de asteptat, pe atat de controversat din cauza blocurilor de lumini frontale. Acestea au fost despartite dupa modelul Mercedes-ului E-Class W212, o schimbare care nu a fost privita deloc cu ochi buni de fanii marcii.

  Skoda Octavia a implinit acum 60 de ani de la debut, timp in care a fost comercializata in 6.5 milioane de exemplare la nivel global. In prezent este asamblata la uzina din Mlada Boleslav dar si in China, India, Rusia, Algeria sau Kazahstan.

  Vizualizari: 2114