rss

Oficial: Skoda a dezvaluit noua Superb Combi

  1. 14/09/2009
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: Frankfurt, Skoda, Skoda Superb, Skoda superb estate, Superb Estate
    Vezi toate fotografiile (32)

    Desi debutul oficial al modelului este programat la Frankfurt, cehii au dezvaluit deja primele fotografii si detalii legate de noua Skoda Superb Combi, versiunea mai practica a limuzinei de la Mlada Boleslav.

    Ca in cazul oricarui break, partea din spate a sedanului a fost complet redesenata, fara ca designul general al masinii sa aiba de suferit asa cum s-a mai intamplat cu alte modele similare. In plus, cei de la Skoda au inlocuit inovativul portbagaj "twin-door" cu un haion electric traditional, in timp ce stopurile seamana destul de bine cu cele de pe Porsche Cayenne.

    Comparativ cu modelul din care deriva, Superb Combi are aceeasi lungime, latime si ampatament, singura diferenta regasindu-se la partea posterioara care este mai inalta comparativ cu sedanul. Ca urmare, portbagajul este mult mai incapator, avand un volum de 633 de litri (pana la nivelul banchetei), cu 68 de litri mai mult decat limuzina.

    In momentul in care va fi lansata pe pietele europene, la inceputul anului viitor, Skoda Superb Combi va fi disponibila in sase versiuni de motorizare: trei pe benzina si trei dieseluri. Din gama nu vor lipsi propulsorul 1.4 TSI de 125 CP, varful de gama V6 3.6 FSI de 260 CP si turbodieselul 2.0 TDI CR de 175 CP. Toate motoarele vor putea fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu sase trepte, optional fiind oferita transmisia DSG cu dublu ambreiaj.

    Vizualizari: 4347