rss

Top 5 masini cu nume de animale

  1. 29/08/2009
  2. Categoria: Shelby
  3. Tags: animale, Masini, top
    Vezi toate fotografiile (5)

    Constructorii auto au gasit adeseori inspiratie in natura. Asa se explica faptul ca numeroase masini au primit nume de animale, care s-au dovedit in unele cazuri definitii ale personalitatii lor. Mai jos va prezentam cateva dintre aceste modele.

    1.Plymouth Baracuda

    Plymouth (infiintat in 1928 - dizolvat in 2001) a fost o marca de automobile din Statele Unite, comercializata de Chrysler Corporation si DaimlerChrysler. Automobilele Plymouth au fost introduse pe 7 iulie, 1928, aceasta fiind prima intrare a lui Chrysler Corporation in segmentul low-price, care in acele vremuri era dominat de Chevrolet si Ford.

    Barracuda Plymouth a fost lansat la inceputul anului 1964 si a intrat in istorie ca primul automobil  "poni-car", cu doar doua saptamini inainte de legendarul Ford Mustang.
    Doar trei generatii au vazut lumina zilei, intre 1964 si 1974. Zece ani au fost insa mai mult decat suficienti pentru a se impune ca una din principalele optiuni ale fanilor muscle-car.

    Baracuda este un peste cunoscut pentru dimensiunile sale -1.8 m in lungime si pana 30 cm latime, si totodata pentru aspectul infricosator. Corpul sau este destul de comprimat si acoperit cu mici solzi netezi.  Baracuda este un peste de apa sarata si se gaseste in oceanele tropicale si subtropicale din intreaga lume.

    2. VW Beetle

    Istoria lui Volkswagen Beetle este una destul de lunga si tumultoasa, care continua si astazi. Beetle isi are originile in Germania nazista, fiind conceputa in anul 1931 de Ferdinand Porsche si Zundapp si numita “Auto für Jedermann” (masina pentru orice om).

    La cererea lui Adolf Hitler, in 1933, Ferdinand Porsche a creat un “Volks-Wagen” (masina poporului), care sa poata duce 2 adulti si 3 copii cu 100km/h, dar si sa fie ieftina si simpla. Eventual, sa coste cel mult cat o motocicleta cu atas.

    Prototipul aparut in 1935 se numea KdF-Wagen (Kraft durch Freude) si era dotat cu motor in patru clindri racit cu aer si tractiune pe puntea spate. Productia de serie a inceput in 1939 si a fost stopata intre 1940 si 1945, din cauza razboiului. Dupa 1945 la Wolfsburg, apare prima fabrica Volkswagen, in care se dorea continuarea fabricarii deja binecunoscutului KdF.

    Anii ’70 marcheaza decaderea micutului gandacel in Europa, deoarece a devenit necompetitiv fata de modelele japonezilor. In 1994,insa,  in SUA, centrul de design din California a creat un nou concept Beetle, ce a adus inovatii in materie de design si tehnologie.

    Beetle este corespondentul in limba engleza pentru gandac. Biologii afirma ca exista 350.000 de specii, care traiesc aproape peste tot in lume, cu exceptia oceanului sau locurilor foarte friguroase, cum ar fi Polul Nord sau Polul Sud.

    3. Shelby Cobra

    Carroll Shelby a avut o cariera remarcabila ca pilot, pana cand o boala de inima l-a transformat in antreprenor de automobile. Cand starea sa de sanatate l-a facut sa renunte la curse, in 1960, Carroll si-a indreptat atentia spre design. El a avut viziunea de a crea o masina de curse, realizata dintr-un sasiu european cu putere de V8 american.

    Rezultatul acestei viziuni a fost ceea ce este considerat, probabil, una dintre cele mai grozave masini sport si una dintre cele mai rapide masini de strada construite vreodata - Shelby Cobra.
    Modele Cobra 289 si  427 si, ulterior, Shelby Mustang, construit pentru Ford, a facut din Carroll Shelby un nume cu rezonanta puternica in anii 1960.

    Prima masina a fost finalizata in februarie 1962, livrarile catre clientii americani incepand chiar in acelasi an. Britancilor le placea sa o numeasca  AC Cobra, in timp ce americanii au preferat-AC Shelby Cobra sau Shelby Cobra-simplu.

    Cobra este cel mai lung sarpe veninos din lume, cu o lungime care poate ajunge pana la 6.7 m. Specia este larg raspandita in Asia de Sud si in anumite parti din India. Veninul Cobrei este in primul rand neurotoxic, iar sarpele este pe deplin capabil sa ucida un om, cu o singura muscatura.

    4. Chevrolet Impala

    Chevrolet Impala este un automobil produs de Chevrolet intre anii 1958-1985. Impala a fost considerata drept cea mai scumpa masina a Chevrolet, pana in 1985, cand a fost lansat un nou Chevrolet Caprice. Ulterior, Impala a fost reintrodus pe piata in anul 2000.

    In 1965 au fost vandute peste un milion de exemplare iar intre anii 1958 si 1996 comercializarile au atinsa cifra de  13 milioane de Impala, un record absolut pe piata de autombile din SUA.
    In momentul de fata, Impala este pe locul 8 drept cea mai vanduta masina si ocupa pozitia cu numarul 5 la vanzari de modele sedan in SUA.

    Impala este numit dupa antilopa africana de talie mijlocie, specie dominanta in multe din savanele africane.

    5. Mercury Cougar

    Mercury Cougar  a fost vandut sub marca Mercury a Ford Motor Company, divizia Lincoln-Mercury. Numele a fost folosit prima data in 1967, urmand ca in urmatoarele trei decenii sa fie lansate o serie de versiuni.

    Primul Mercury Cougar a debutat in 1967, ulterior versiunile coupe si cabrio fiind de asemenea, disponibile, moment in care pachetul "XR-7" a fost folosit ca optiune. Versiunile Cougar au fost apreciate din punct de vedere al performantei si mai ales pentru ca puteau fi echipate cu o varietate de motoare V8.

    Cougar de asemenea, cunoscut sub numele de Puma sau leu de munte, in functie de regiune, este un mamifer din familia Felidae, cu originile in America. Fiind o specie foarte adaptabila. acesta se gaseste in majoritatea habitatelor din America, fiind considerat una dintre cele mai mari feline dupa jaguar.

    Vizualizari: 5728
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »