rss

Shelby a prezentat noul Mustang GT350

 1. 19/01/2010
 2. Categoria: Shelby
 3. Tags: Borla, Carroll Shelby, GT350, Mustang, Shelby
  Vezi toate fotografiile (9)

  La 45 de ani de la lansarea primului Shelby GT350, Shelby American – compania legendarului Carroll Shelby – a prezentat, in cadrul galei de deschidere a licitatiei Barrett-Jackson, un concept cu acelasi nume bazat pe cel mai recent Mustang.

  Masina este “production-ready” si va fi propusa la un pret ceva mai mare de 64.000 de $, dintre care 33.995 de $ reprezinta costul kit-ului de conversie.

  Modelul folosit pe post de masina-donator nu este nimeni altul decat proaspat lansatul Mustang GT, un pony-car ce ascunde sub capota un agregat V8 de cinci litri si 412 CP. Pe 350GT, el dezvolta – gratie unui compresor mecanic Ford Racing – in jur de 500 CP, insa acestea nu sunt nici pe departe toate modificarile aduse de catre “vrajitorii” lui Shelby American: suspensiile de fabrica lasa locul unora Ford Racing, franele de serie sunt inlocuite cu unele furnizate de Baer, in timp ce sistemul de evacuare standard este “pus pe liber” de catre unul de origine Borla.

  La exterior, orice cunoscator va remarca setul de roti furnizat de Cragar si kit-ul aerodinamic garnisit cu dungi “racing”, insa exista si o parte mai putin buna a lucrurilor: combinatia caroserie de culoare alba/dungi albastre va fi singura disponibila. Cred ca se poate trece peste asta...

  Vizualizari: 1761