rss

SEAT prezinta noul Leon CUPRA si CUPRA 280

  1. 08/01/2014
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Cupra, Leon, SEAT
    Vezi toate fotografiile (5)

    Noul Leon CUPRA incorporeaza valorile marcii SEAT in cel mai bun mod posibil. Cu pana la 206 kW / 280 CP, noul CUPRA este modelul de varf din gama Leon, cea mai puternica masina produsa in serie a marcii si cea mai rapida – trenul de rulare si sasiul modelului Leon CUPRA garanteaza un inalt nivel de precizie si placere a condusului. Inca de la inceput, Leon CUPRA va fi disponibil in versiunea cu cinci usi, dar si in versiunea Leon SC CUPRA Sport Coupé cu trei usi.

    “Cu noul Leon CUPRA, marca SEAT face din nou un salt urias. CUPRA este un automobil rafinat, de inalta performanta, care combina dinamica expresiva cu relaxarea oferita pe distante lungi de nivelul ridicat de confort si un real sentiment al calitatii superioare,” declara reprezentantii SEAT. “Placerea condusului si designul extraordinar sunt caracteristice oricarui Leon, dar noul CUPRA expune expertiza SEAT intr-o dimensiune cu totul noua. Suntem mandri de acest nou simbol al marcii si siguri de succesul sau.”

    Densitatea mare de tehnologii de ultima ora garanteaza performantele noului CUPRA. In fruntea listei se regaseste noul motor 2.0 TSI cu injectie duala si distributie variabila. In functie de versiune, acesta furnizeaza o putere de 195 kW / 265 CP sau 206 kW / 280 CP. Sistemul DCC pentru controlul dinamic al sasiului, diferentialul fata, electronic, directia progresiva, CUPRA Drive Profile si farurile cu tehnologie LED, care fac parte din echiparea standard, sunt alte exemple ale tehnologiei sale de varf.

    “Noul Leon CUPRA este o masina sport pentru fiecare zi, se simte ca acasa atat pe circuitul de curse, cat si la drumul lung”, au completat reprezentantii SEAT.

    Cu noul Leon CUPRA, o poveste de succes trece catre urmatorul nivel. Prima generatie a fost lansata in 1996, cu modelul Ibiza, de cand dinamicele modele CUPRA au fost dezvoltate pentru a deveni simboluri pentru marca SEAT. Acum, CUPRA este disponibil pentru prima data in versiunea Leon cu 3 usi.

    CUPRA 280 cu transmisie DSG, oferita optional, este modelul de varf al gamei si se catapulteaza de la zero la 100 km/h in doar 5,7 secunde, sau in 5,8 secunde, in cazul transmisiei manuale (Leon SC). Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Cuplul maxim de 350 Nm, care este obtinut pe un interval de turatie cuprins intre 1.750 si 5.300 rpm garanteaza o forta de tractiune impresionanta in orice situatie. Iar CUPRA cu 195 kW / 265 CP si un cuplu maxim de 350 Nm este doar cu o fractiune mai incet. Timpul de care are nevoie pentru a accelera de la zero la 100 km/h este de 5,9 secunde cu transmisia manuala si 5,8 secunde cu DSG (Leon SC).

    In contrast cu toate acestea, noul Leon CUPRA este extraordinar de eficient. Consumul mediu de combustibil pentru ambele variante de propulsoare este de numai 6,4 litri cu transmisia DSG (Leon 5U: 6,6) si de 6,6 litri cu transmisia manuala. Acesta inseamna emisii de CO2 de numai 149, respectiv 154 de grame. Iar in comparatie cu modelul precedent, reprezinta o reducere a emisiilor cu 41 de grame.

    Ca un veritabil motor sportiv, propulsorul 2.0 TSI reactioneaza instantaneu la orice apasare a pedalei de acceleratie si ajunge intr-un mod placut la turatii inalte – impreuna cu un sunet bogat si rafinat, ajutat si modulat de un actuator de sunet.

    Vizualizari: 5989