rss

SEAT a demarat productia noului Leon

  1. 25/10/2012
  2. Categoria: Seat
  3. Tags: Leon, SEAT
    Vezi toate fotografiile (1)

    SEAT a inceput productia noii generatii Leon la uzina de la Martorell. Dezvaluit recent la Salonul Auto de la Paris, modelul a necesitat o investitie de 800 milioane de euro si este construit pe platforma MQB, aceeasi arhitectura mecanice ce sta si la baza noului Golf 7.

    SEAT a introdus in productie de serie noul Leon la fabrica de la Martorell, unde mai sunt construite modelele Ibiza, Altea si Exeo, impreuna cu Audi Q3. Noua generatie foloseste ultimele tehnologii ale Grupului Volskwagen, cum ar fi platforma modulara MQB, regasita si pe VW Golf 7 si Audi A3.

    La capitolul estetica, noul Leon se face vinovat de a fi primul model care va purta insemnele noului limbaj de design al SEAT. Leon este echipat cu o serie de tehnologii inovatoare pentru imbunatatirea sigurantei si pentru cresterea conectivitatii. Modelul este cu 90 de kilograme mai usor si cu 52 de mm mai scurt decat precedentul sau si are mai mult spatiu interior.

    Oferta de propulsoare include 6 motoare pe benzina si 4 diesel, modelul putand fi dotat si cu sistemul Start/Stop pentru o mai mare eficienta – consumul mediu este cu 15% mai redus fata de generatia precedenta.

    Noul model asigura 1600 de locuri de munca in fabrica de la Martorell, plus alte 6000 in cadrul companiilor furnizoare. Vanzarile vor incepe la sfarsitul lunii noiembrie in Germania, Austria si Elvetia, urmate de Spania la inceputul lui 2013. Anul urmator vor fi lansate variantele in 3 usi si ST.


    Vizualizari: 2181
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »