rss

Saab apeleaza la o alta companie chineza pentru a se salva

  1. 16/05/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Saab, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    La scurt timp dupa ce Saab a renuntat la contractul cu cei de la Hawtai Motor Group, constructorul suedez, alaturi de proprietarul Spyker, a anuntat ca vor incheia un nou parteneriat cu o companie tot din Tara Marelui Zid.

    Conform contractului, Panga Da, noul salvator Saab, va cumpara masini Saab in valoare de 30 milioane euro si actiuni pentru suma de 65 milioane de euro. In urma acestei intelegeri, suedezii isi vor putea achita datoriile la furnizori si vor putea reporni productia. Pe viitor, constructorul auto si-ar putea muta liniile de productie pe teritoriul Chinei.

    Spyker, companie care detine Saab, si Panga Da vor pune bazele unei companii mixte in care fiecare entitate va detine jumatate din actiuni. De cealalta parte, chinezii vor cumpara actiuni la Spyker, pana la o participatie de 24%.

    Saab a anulat contractul cu Hawtai Motor Group intrucat acestia din urma nu au reusit sa obtina aprobarile necesare. Acordul incheiat presupunea finantarea in forma de subcriere in valoare de 150 milioane de euro.

    Aceasta suma ar fi fost impartita astfel: 120 de milioane de euro pentru maxim 29,9% din actiunile Spyker, diferenta de 30 milioane de euro urmand a lua forma unui imprumut pe 6 luni, cu dobanda anuala de 7%.




    Vizualizari: 1509
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »