rss

Saab a oprit din nou productia la uzina de la Trollhattan

  1. 08/06/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Saab, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    La doar doua saptamani de la reluarea activitatii la Trollhattan, Saab va opri din nou productia, de data aceasta din cauza unor probleme privind furnizarea de componente necesare asamblarii.

    Daca azi de dimineata liniile de asambla functionau la o capacitate minima, in momentul de fata oficialii Saab nu pot face nicio estimare privind data la care vor relua activitatea.

    Saab si-a putu relua roductia in urma cu doua saptamani, dupa ce a incheiat un contract cu chinezii de la Pang Da, care au injectat capital suficient pentru ca producatorul suedez isi achite datoriile si sa se puna pe picioare.

    Potrivit intelegerii, investitorul chinez a achitat o suma de 30 milioane euro in schimbul 1.600 de autovehicule. Totodata, Panga Da va primi actiuni la Spyker, proprietarul Saaab, pana la o participatie de 24%, pentru suma de  56 de milioane de euro.

    In plus, Spyker si Panga Da vor pune bazele unei companii mixte in care fiecare entitate va detine jumatate din actiuni. Astfel, constructorul auto ar putea produce masini si pe teritoriul Chinei.

    Anterior, Saab incheiase o intelegere cu Hawtai Motor Group. Contractul a fost anulat din cauza faptului ca Hawtai nu a reusit sa obtina aprobarile necesare.

    Vizualizari: 1920
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »