rss

Premiera mondiala la Geneva: Saab PhoeniX Concept, plus video

  1. 04/03/2011
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Hibrid, Phoenix, Saab
    Vezi toate fotografiile (8)

    Cu un design inedit si un nume ce simbolizeaza renasterea, Saab a prezentat in premiera mondiala la Geneva noul PhoeniX Concept, un prototip hibrid futurist.

    Modelul are rolul de a anticipa noua directie de stil a viitoarelor propuneri ale constructorului suedez. Pe langa designul denumit sugestiv "aeromotional", Saab PhoeniX  integreaza cele mai noi tehnologii dezvoltate de producatorul auto, care vor echipa viitoarele modele.

    Prototipul este construit pe arhitectura noului Saab 9-3 si este pus in miscare de un sistem de propulsie hibrid compus dintr-un motor electric de 34 CP pentru puntea spate şs o unitate pe benzina de 1.6 litri turbo de 200 CP pentru puntea fata.

    Aceste date asigura un sistem de tractiune integrala si un consum mediu de numai 5 litri la suta de km. Nivelul emisiilor este de asemenea redus: 119 grame CO2/km. Nici in privinta performantelor, Saab PhoeniX nu dezamageste, conceptul reusind sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

    Inovatiile nu se opresc aici, forma caroseriei asigurand un coeficient aerodinamic extrem de scazut, doar 0,25 cd. Portierele se deschid ca aripile unui fluture, iar habitaclul are o configuratie 2+2.

    Vizualizari: 1798