rss

Spyker: Saab va trece pe profit pana in 2012

 1. 02/02/2010
 2. Categoria: Saab
 3. Tags: Saab, Spyker
  Vezi toate fotografiile (1)

  Spyker, constructorul olandez de masini de lux care a preluat recent grupul auto suedez Saab, a anuntat ca sustine planul de afaceri ale companiei si a estimat ca va obtine profit de la acesta pana in 2012.

  "Planul de afaceri al Saab include finantari de pana la un miliard de dolari, inainte de revenirea pe profit, pana in 2012", precizeaza Spyker, intr-un comunicat. "Spyker sustine integral planul de afaceri care va fi aplicat de managementul Saab", se mai arata in document.

  In 26 ianuarie, constructorul auto de masini de sport de lux a ajuns la un acord cu General Motors pentru preluarea filialei suedeze Saab a grupului american pentru 400 milioane dolari (74 milioane dolari in numerar si 326 milioane dolari in actiuni).

  Spyker si Saab "vor fi doua entitati distincte, care vor functiona separat, fiecare axata pe propria marca si gama de vehicule", a mai precizat compania olandeza.

  Saab va continua sa produca gamele 9-3, 9-5 si 9-4X4 pentru pietele europene si americane, iar, in plus, constructorul suedez va lua in calcul posibilitatea de a adauga o noua gama de masini mai mici, intitulata 9-1. "Acest model nu este inca inclus in planul de afaceri", a subliniat insa Spyker.

  Adunarea generala a actionarilor Spyker este programata pe 12 februarie. Presedintele-director general al Spyker Cars, Victor Muller, a anuntat ca nu are in vedere concedieri intre cei 3.400 de angajati ai Saab, "daca totul se va desfasura cum a fost programat".

  Vizualizari: 911
  Citroën C4 Picasso

  Citroën C4 Picasso

  Pret: 6.050 EUR, An: 2012, Kilometri: 148.000 detalii »

  Toate anunturile »