rss

Saab 9-4X vine in 2010

  1. 30/06/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: 9-4x, GM, Koenigsegg, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    GM continua productia modelului Saab 9-4X, cu toate ca suedezii nu mai fac parte din GM Europe. Crossoverul, prezentat in varianta de concept anul trecut la Detroit, va intra in show-room-uri la sfarsitul anului viitor. Noul model va inlocui SUV-ul 9-7X.

    Cu toate ca nu au fost oferite informatii oficiale, se speculeaza ca noua masina va veni cu platforma GM Theta Premium, care sta la baza lui Cadillac SRX. 9-4X va fi desenat de GM, cu toate ca Saab a fost cumparat de Koenigsegg. Masina ar putea fi produsa la fabrica GM din Rampos Arizpe, Mexic, impreuna cu SRX.

    In intelegerea dintre Koenigsegg si GM, americanii au fost de acord sa continue dezvoltarea unor modele si sa ofere sprijin constructorului suedez. Saab doreste continuarea gamei 9-3, precum si restilizarea lui 9-5 pentru 2010 cu ajutorul lui GM.

    Situatia financiara Saab nu s-a imbunatatit insa de la preluarea de catre Koenigsegg. Un ministru suedez a declarat ca Saab are nevoie in continuare de imprumuturi guvernamentale, deoarece inca nu se stie ce suma doreste Koenigsegg sa investeasca. Saab are nevoie si de un imprumut de la Banca Europeana de Investitii, in valoare de 450 de milioane de euro, pentru a continua productia.

    Vizualizari: 1476