rss

SAAB ar putea fi totusi salvat?

  1. 20/12/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: BAIC, General Motors, Koenigsegg, Saab, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu au trecut nici doua zile de cand General Motors a anuntat ca va inchide SAAB, si iata ca deja apar zvonuri potrivit carora greu-incercata marca scandinava ar putea fi, pana la urma, salvata.

    Potrivit celor de la Motor Trend, guvernul suedez are o intrunire de urgenta in acest weekend, in cadrul careia se vor discuta posibilitatile prin care falimentul lui SAAB poate fi evitat.

    Daca SAAB va inceta sa mai existe, aproximativ 3.400 de angajati ai fabricantului nordic vor ramane fara slujbe, la care se adauga salariatii celor 1.100 de dealership-uri pe care SAAB le are in intreaga lume.

    Aparent, o seama de oficiali din cadrul guvernului suedez nu se impaca cu un asemenea scenariu, avand in vedere faptul ca desfiintarea companiei din Trollhattan ar putea avea un impact major asupra economiei tarii.

    General Motors a incercat sa-l vanda pe SAAB atat lui Koenigsegg, cat si lui Spyker insa, in cele din urma, doar chinezii de la BAIC au reusit sa aduca, gratie achizitionarii liniilor de asamblare a lui 9-3 si vechiului 9-5, ceva bani in conturile marcii.

    De dragul unui viitor in care noul 9-5 pare competitiv, iar viitorul crossover 9-4X cel putin dezirabil, speram sa asistam la o poveste cu final fericit…

    Vizualizari: 1271