rss

Oficial: Saab va fi preluat de Spyker

 1. 27/01/2010
 2. Categoria: Saab
 3. Tags: General Motors, Koenigsegg, Saab, Spyker
  Vezi toate fotografiile (1)

  Dupa lungi discutii, supozitii si speculatii, General Motors a ajuns la un acord cu Spyker pentru achizitionarea brandului Saab. Constructorul auto olandez va finaliza tranzactia in luna februarie.

  Punerea de acord a celor doua entitati presupune infiintarea unei noi companii, denumita Saab Automobiles, care va duce mai departe traditia Saab. Totusi, companiile au refuzat sa renunte la mister, in momentul de fata cifrele nefiind cunoscute.

  Totusi, speculatiile nu au intarziat sa apara, unele surse amintind de o suma in valoare de 76 milioane de dolari bani gheata oferiti de Spyker catre General Motors, la care se adauga actiuni a caror contravaloare ar fi 376 milioane de dolari.

  Pe de alta parte, alte publicatii din a fara scriu ca GM si constructorul olandez ar fi ajuns la un acord de vanzare a Saab pentru 500 milioane de dolari, suma pe langa care GM va avea si drept de preemptiune asupra unor actiuni.

  Angajatii Saab nu pot rasufla inca linistiti, intrucat au mai trecut prin bucuria unui viitor stralucit, alaturi de un alt constructor auto de talia lui Spyker, Koenigsegg. Firma s-a retras insa pe ultima suta de metri din cursa pentru preluarea Saab.

  Asadar, pana ce actele finale nu vor fi semnate si parafate, totul este posibil. Sa nu uitam ca General Motors a mai facut miscari spectaculoase, vezi cazul Opel.

  Vizualizari: 1092
  Citroën C4 Picasso

  Citroën C4 Picasso

  Pret: 6.050 EUR, An: 2012, Kilometri: 148.000 detalii »

  Toate anunturile »