rss

Oficial: Saab ajunge la Koenigsegg

  1. 17/06/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: GM, Koenigsegg, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a anuntat ca s-a inteles cu un consortiu condus de Koenigsegg Automotive in privinta vanzarii brandului problematic Saab, informeaza Reuters. Tratativele de vanzare se vor finaliza pana in toamna anului.

    Intelegerea celor doi constructori implica un imprumut de 600 de milioane $ venit de la Banca Europeana de Investitii, garantat de guvernul suedez. Detalii suplimentare privind sumele intelegerii nu au fost prezentate.

    Saab a vandut doar 93,000 de masini anul trecut, prea putine pentru a face profit. Constructorul suedez are o clientela fidela in Suedia, Anglia si America de Nord, prea mica insa pentru a atrage cei mai mari constructori ai lumii intr-un concurs de oferte. Constructorul si-a inceput restructurarea pe 20 februarie. Atunci a declarat ca are nevoie de 1 miliard $ pentru a-si continua productia, iar in februarie a primit 150 de milioane $ de la GM.

    GM va continua sa ofere brandului suedez tehnologie, iar Saab va muta productia viitorului 9-5 de la de la Rüsselsheim din Germania la Trollhattan, Suedia. GM si Koenigsegg vor finanta impreuna introducerea unor modele noi Saab.

    Koenigsegg este o companie cu doar 45 de angajati, bazata in Angelholm, Suedia, si produce doar cateva supersportive anual, ce costa peste 1 milion $ fiecare.

    Vizualizari: 1142
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »