rss

Marca Saab este dorita de 20 de investitori

  1. 10/04/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    Marca suedeza detinuta de GM, Saab, a fost contactata de 20 de posibili cumparatori, cu o vanzare planuita pentru luna iunie, informeaza Reuters.

    Judecatorul Guy Lofalk, responsabil cu restructurarea Saab, a declarat ca vanzarea companiei este esentiala pentru o reconstructie de succes. Constructorul are nevoie de finantare suplimentara de 1 miliard $ pentru lansarea noilor modele si continuarea productiei.

    Lofalk a mai spus ca Saab datoreaza 1,3 miliarde de dolari lui GM, si alte 43,7 milioane $ statului suedez. In curand, Saab va incepe discutiile cu creditorii pentru reducerea datoriilor sale.

    Directorul Saab, Jan Ake Jonsson, a declarat pentru agentia de presa suedeza TT, ca cei interesati sunt firme industriale si companii de investitii, atat din Suedia, cat si din afara. Nu a oferit detalii suplimentare.

    Saab a intrat in faliment pe 20 februarie, intr-un efort GM de a restructura sau vinde marca. Constructorul suedez se afla in pericol insa, deoarece nici GM, nici guvernul suedez nu dispun de sume suficiente pentru a asigura supravietuirea constructorului, in cazul in care nu o sa fie vandut pana in iunie.

    Saab a anuntat ca in urmatorii doi ani doreste sa creasca productia la 150,000 de unitati anual, multumita celor 4 modele noi ce urmeaza sa fie lansate in urmatoarele 18 luni. In 2008 constructorul a produs doar 93,000 de unitati.

    Vizualizari: 820