rss

Genii Capital intra in cursa pentru preluarea lui SAAB

  1. 08/01/2010
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Bernie Ecclestone, General Motors, Genii Capital, Opel, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    “Telenovela SAAB” are mari sanse sa o depaseasca din punct de vedere al spectaculozitatii pe cea a lui Opel, dupa ce, in cel de-al treisprezecelea ceas, Bloomberg a furnizat stirea potrivit careia mai exista un “petitor” care bate la poarta lui GM.

    Este vorba despre compania Genii Capital, noua detinatoare a echipei de Formula 1 Renault, ce este gata sa achizitioneze SAAB cu bani gheata si sa foloseasca planul lui Koenigsegg pentru scoaterea din criza a producatorului suedez.

    Liderii lui General Motors si-au amanat deja cu o zi intrunirea care trebuia sa aiba loc ieri, astfel incat sa poata arunca un ochi pe oferta noului intrat in cursa pentru SAAB.

    Potrivit celor de la Bloomberg, Genii doreste sa utilizeze strategia de restructurare gandita de Koenigsegg – prima companie care s-a aratat interesata de preluarea fabricantului din Trollhatan –, ce l-ar aduce pe SAAB in ipostaza de a deveni un producator profitabil cu numai 105.000 de masini construite anual.

    GM, pe de alta parte, este interesat in mod evident de bani. In cadrul unui interviu acordat ieri, presedintele interimar Ed Whitacre a declarat ca nimeni nu a oferit pana acum o suma suficient de mare. “Este foarte simplu – vino cu banii si il poti avea”, a declarat boss-ul conglomeratului din Detroit.

    Dolarii pot veni de la Spyker, olandezii fiind inca in carti pentru achitionarea marcii scandinave, dar si de la... Bernie Ecclestone. Nu va frecati la ochi – ati citit bine. Potrivit unei informatii de ultima ora, omul aflat la “butoanele” Marelui Circ a confirmat ca intentioneaza sa joace un rol important in achizitionarea lui SAAB, alaturi de, bineinteles, Genii Capital.

    Practic, doar martienii mai lipsesc din peisaj...

    Vizualizari: 1396