rss

GM va decide saptamana aceasta soarta lui Saab

  1. 30/11/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: GM, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitorul este destul de sumbru pentru constructorul suedez Saab, dupa ce Koenigsegg si partenerul sau chinez  BAIC s-au retras din negocierile cu GM la inceputul  saptamanii trecute.

    Cu o pierdere de 500 milioane dolari in 2008, Saab va fi subiectul principal in cadrul unei reuniuni a consiliului de conducere GM, ce va avea loc in cursul saptamanii.

    Fara alti ofertanti majori in cursa, GM ar trebui sa continue acordarea de fonduri pentru Saab, in timp ce cauta un comparator nou - un proces care ar putea extinde si in anul viitor.

    In timp ce GM a decis recent sa pastreze marca europeana Opel, este de asteptat ca nu acelasi lucru sa se intample si cu Saab.

    Guvernul suedez este putin probabil sa preia un constructor aflat in dificultate. Desi este dispusa sa ofere pana la 25 de miliarde de coroane in garantii si imprumuturi de urgenta, Suedia a afirmat in mod constant ca nu va lua participatie in oricare dintre companiile producatoare de automobile ale tarii (celelalt fiind Volvo).

    In septembrie, GM a anuntat ca va inchide brand-ul Saturn, dupa ce compania US Penske Automotive si-a retras oferta de achizitionare a marcii.

    Vizualizari: 1091
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »