rss

Fabrica de zvonuri: GM si Spyker au ajuns la un acord in privinta lui SAAB

  1. 25/01/2010
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: Banca Europeana de Investitii, General Motors, Saab, Spyker, Trollhatan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unui raport emis de Bloomberg, companiile implicate in vanzarea lui SAAB, Spyker si General Motors, au ajuns la un acord privind conditiile in care tranzactia poate fi efectuata.

    Discutiile sunt, de fapt, atat de avansate, incat nu mai sunt de lamurit decat mici detalii legate de procesul de productie; pe de alta parte, conditiile in care SAAB va ajunge in curtea lui Spyker sunt cel putin interesante.

    Daca informatiile furnizate de Bloomberg se vor dovedi exacte, atunci vom asista la o instrainare partiala a companiei din Trollhattan, GM urmand a pastra 100 de milioane de $ in lichiditati la actualul SAAB, dar si primi 325 de milioane de $ in actiuni la viitorul SAAB (cel patronat de Spyker).

    Pentru ca toate acestea sa se intample, olandezii au de rezolvat trei sarcini: sa verse 75 de milioane de $ in conturile lui GM, sa-l “piarda” pe Vladimir Antonov din functia de presedinte al consiliului de administratie si sa se asigure ca guvernul suedez va garanta cele 400 de milioane de euro (500 de milioane de $) imprumutate de la Banca Europeana de Investitii.

    In aceste momente, ultimele capitole ale discutiei se desfasoara la Stockholm si, din cate se pare, misiunea de salvare a lui SAAB se afla in grafic. De dragul celor care tot il testeaza pe 9-5 combi de cateva luni incoace, speram sa asistam la un hapy-end...

    Vizualizari: 1263
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »