rss

Spionat: SAAB 9-5 Estate

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: 9-5, Saab
    Vezi toate fotografiile (6)

    Viitorul brandului SAAB nu se arata prea roz. Consortiul condus de compania de supercaruri Koenigsegg si-a retras oferta de a cumpara brandul suedez.

     

    Liderul companiei, Christian von Koenigsegg, a declarat: "factorul-timp a fost de la inceput critic pentru strategia noastra de a insufla o noua viata in companie. Din pacate, intarzierile in finalizarea afacerii au condus la riscuri si incertitudini care ne impiedica sa indeplinim cu succes planul de afacere privitor la SAAB Automobile."

    General Motors a declarat anterior ca SAABb va fi inchis in cazul in care nu se va gasi un cumparator pana la sfarsitul anului 2009.

     

    Acest lucru este cu siguranta un soc pentru toti cei din Suedia. Cu toate acestea, cat de greu trebuie sa fie să auzi despre moartea lui Saab in timp ce te afli intr-un prototip al unui model nou, care mai mult ca sigur nu va cunoaste drumul productiei?

     

    Aceasta versiune pre-productie a fost totusi surprinsa in timpul unor teste realizate in sudul Italiei, ca parte dintr-un test de mari proportii, in care au fost implicati foarte multi ingineri si conducatori auto suedezi. Sedanul SAAB 9-5, personajul principal al acestor fotografii-spion, a fost programat pentru lansare in toamna anului 2010, data pana la care compania spera sa aiba rezolvata prblema separarii de GM. Masina surprinsa de fotografi reprezinta unul din cele patru SAAB-uri noi care ar fi trebuit sa soseasca in urmatoarele 18 luni: 9-5 saloon si sedan, crossover-ul 9-4X si urmatoarea generatie 9-3.

     

    Desi noul 9-5 pare sa prezinte multe asemanari mecanice cu modelul Opel Insignia, planificatorii de produs SAAB au declarat deschis ca 70% din modelele 9-5 au fost proiectate in Suedia si au fost gandite pentru a fi produse 100% in Suedia desi, initial, GM a planificat sa transfere productia la Russelsheim in Germania.

     

    Foto: copyright by Automedia

     

    Vizualizari: 1160
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »