rss

Oficial: Noul Saab 9-5 a fost dezvaluit inainte de Frankfurt

  1. 27/08/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: 9-5, Saab
    Vezi toate fotografiile (11)

    Producatorul suedez de autovehicule a prezentat oficial noul Saab 9-5, cu cateva saptamani inainte de premiera de la Frankfurt.

    Scapat de grija viitorului in ceea ce priveste noul proprietar - au semnat deja un acord cu Koenigsegg - Saab se concentreaza acum pe modelele care i-ar putea creste vanzarile. Unul dintre acestea este noul 9-5, care, sustin nordicii, este cel mai avansat autovehicul din punct de vedere tehnic care a iesit vreodata pe portile fabricii.

    "Acest automobil reprezinta inceputul unei noi ere pentru compania noastra. Am creat un produs deosebit si foarte avansat prin accentuarea valorilor noastre traditionale, cum ar fi design-ul scandinav, sportivitatea si performantele. Noul 9-5 exceleaza la aceste capitole, asa cum o vor face de acum incolo toate automobilele Saab", a spus Jan-Ake Jonsson, Managing Director al Saab Automobile.

    Design-ul lui Saab 9-5 este inspirat de conceptul Aero X, iar la capitolul "tehnica" trebuie mentionate farurile adaptive cu Bi-xenon, sistemul prin care s-a eliminat cheia pentru accesul in habitaclu si pornirea motorului, parbrizul care are rol si de display si sistemul de tractiune XWD cu eLSD.

    La momentul lansarii, pentru noul Saab 9-5 vor fi disponibile trei motoare: un turbo diesel de 2.0 litri si 160 CP si doua agregate pe benzina, 2.0 litri turbo si un V8 de 2.8 litri, care dezvolta 220, respectiv 300 CP.

    La scurt timp dupa lansarea din septembrie, Saab va completa lista cu doua noi propulsoare: 1.6 litri de 180 CP si 2.0 litri BioPower E85.

    La interior, pasagerii se pot rasfata cu sunetul surround al sistemului audio Harman Kardon, care are incroporat un hard de 10 GB.

    Vanzarile noului Saab 9-5 vor debuta in 2010, la un pret estimativ de circa 35.000 euro.

    Vizualizari: 1773