rss

Noul Saab 9-5: primele fotografii si detalii

  1. 23/07/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: 9-5, Frankfurt, Saab, Saab 9-5, Sedan
    Vezi toate fotografiile (26)

    Programat sa debuteze in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noul Saab 9-5 a fost dezvaluit in aceasta dimineata cand pe Internet au aparut primele fotografii (chiar daca nu la rezolutie mare) si detalii.

    Noul sedan premium din gama suedezilor afiseaza un design inovator influentat de cele mai noi concepte pe care le-a creat Saab. Cele mai interesante detalii sunt montantii A de culoare neagra, linia superioara a geamurilor laterale vopsite in aceeasi nuanta, precum si montantul C care confera masinii un aspect de tip coupe.

    La partea frontala ies in evidenta blocurile optice ce incadreaza noua grila a radiatorului cromata pe care troneaza logo-ul marcii, in timp ce la spate se disting stopurile cu LED-uri si eleronul discret de pe capacul portbagajului.

    Interiorul este specific modelelor Saab, cu detalii precum instrumentarul de bord cu trei ceasuri - turometru, vitezometru si trubina -, guri de ventilatie de tip plasa sau buton start/stop pe tunelul consolei centrale. De asemenea, se remarca plasticul negru glossy, scaunele foarte profilate si volanul sport multiftunctional cu insertii din aluminiu.

    Pe lista de optionale figureaza un sistem entertainment destinat pasagerilor din spate, faruri bi-xenon, un sistem audio Harman Kardon, sistem de deschidere "keyless" si sistem de navigatie Panasonic cu display color de 8 inch.

    Construit pe versiunea sport a platformei Epsilon II de la GM, noul Saab 9-5 are un ampatament de 2,84 metri care se traduce printr-un spatiu la interior foarte generos, dar si printr-un portbagaj incapator de 513 litri.

    Gama de motorizari va include trei motoare turbo pe benzina: 1.6/160 CP, 2.0/210 CP si V6 2.8/300 CP. In gama diesel vor fi oferite doua versiuni ale propulsorului de 2,0 litri, de 160 si 190 CP. Este posibil ca ulterior sa fie introdusa si o varianta hibrid, dar si una biofuel.

    Noul Saab 9-5 va ajunge in showroom-uri in aprilie 2010, la un pret de pornire de 35.000 de euro.

    Vizualizari: 1399
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »