rss

Frankfurt 2009: Saab 9-5 dezvaluit

  1. 17/09/2009
  2. Categoria: Saab
  3. Tags: 9-5, Frankfurt, Saab
    Vezi toate fotografiile (8)


    Saab 9-5 a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Masina reprezinta un nou inceput pentru brandul suedez, fiind primul model de cand Koenigsegg a primit unda verde pentru preluarea companiei.

    "Aceasta masina este inceputul unei noi ere pentru marca noastra," a declarat Jan Ake Jonsson, director Saab Automobile. "Am creat un produs avansat si distinct, reinnoind designul progresiv scandinav, condusul sportiv si performanta responsabila” a subliniat oficialul.

    Saab 9-5 va fi oferit in mai multe configuratii de motoare, incepand cu 1.6 litri turbo si ajungand pana la unitatea de 2.8 litri. Sistemul de tractiune integrala este oferit cu motorul de 2.0 litri benzina, BioPower si motorul de 2.8 litri V6 turbo.

    Brandul suedez pune la dispozitie o gama larga de echipamente, inclusiv displayul Head-Up (HUD pilot), faruri adaptive (Bi-Xenon Smart Beam), cruise control adaptabil, sasiul adaptiv Saab DriveSense, asistenta dinamica la parcare si sistemul de tractiune Saab XWD cu eLSD spate si tractiune integrala.


    Noul Saab 9-5 este de 70 la suta creatia inginerilo
    r care lucreaza pentru producatorul suedez, a declarat un oficial al companiei, subliniind ca Saab are capacitatea de a produce modele noi pe baza resurselor proprii. Acest lucru a fost posibil mai ales datorita investitiilor GM in Saab.

    "Am 900 de ingineri in Suedia si intrunim toate capacitatile si cunostintele necesare pentru a continua sa dezvoltam noi modele", a declarat Mats Fagerhag, director inginer al Saab.

    In ceea ce priveste viitorul, 9-5, acum expus la Frankfurt, este doar inceputul, a adaugat acesta. In viitor, compania va dezolta o serie de noi modele, unele dintre ele mai mici decat 9-5 si care se bazeaza pe modelele ecologice, ce se potrivesc mai bine cerintelor pietei.

    Vizualizari: 1307