rss

Carlos Ghosn: masinile electrice vor deveni profitabile peste 3 ani

  1. 22/11/2010
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: leaf, masini electrice, , renault-nissan,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alianta Renault-Nissan intentioneaza sa introduca noi modele pentru ca afacerea cu masini electrice sa devina profitabila in termen de trei ani. Intr-un interviu recent, CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat ca o multime de clienti isi doresc masini cu emisii zero, iar acest segment va creste in timp.

     

    Renault SA, Nissan Motor Co, Mitsubishi Motors Corp, Toyota Motor Corp si alti producatori auto sunt determinati de cresterea preturilor petrolului, de poluare si reglementarile mai stricte cu privire la emisii, sa dezvolte masini electrice.

     

    Ghosn prevede ca pana in 2020 masinile pe baterii ar putea reprezenta 10% din vanzarile auto la nivel mondial. Alianta Renault-Nissan spune ca va avea o capacitate anuala de productie de 500.000 de masini electrice pana in 2012. Alianta intentioneaza sa introduca cel putin 8 vehicule electrice, inclusiv Nissan Leaf si Renault Fluence.

     

    Leaf va avea un pret de aproximativ 30.000 euro cu tot cu stimulentele guvernamentale, atunci cand va merge la vanzare la inceputul anului 2011.

    Vizualizari: 1604