rss

Opel RAK e Concept: doar 1 euro pentru a parcurge 100 km

  1. 08/09/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Concept, electric, Opel
    Vezi toate fotografiile (3)

    Dupa ce in urma cu ceva timp Opel ne-a starnit interesul prin simpla mentionare a unui model experimental, constructorul auto a revenit cu primele imagini a unui concept electric, expresie a mobilitatii urbane a viitorului.

    Noul Opel RAK e Concept reprezinta raspunsul la studiile celorlalti mari producatori auto privind solutiile de deplasare in marile aglomerari urbane.

    Similar cu Audi Urban Concept si Volkswagen Nils Concept, modelul are doua locuri in tandem si cantareste in jur de o treime dintr-un city car aflat in prezent in ofertele companiilor auto, adica aproximativ 400 kg.

    Opel isi descrie creatia ca avand „potential de productie in serie, ce poate revolutiona transportul urban, in special in randul soferilor tineri cu buget redus.”

    Astfel, mergand pe aceesi reteta urmata si de Twizy, modelul final ar putea fi oferita intr-o versiune limitata la 45 km/h, dedicata tinerilor sub 18 ani. Modelul standard ar putea ajunge la 120 km/h.

    Conceptul electric ofera o autonomie de 100 de kilometri pentru numai 1 euro (costul energiei), suficient pentru distantele mici parcurse in orase. In privinta motorizarii, nu se cunosc inca detalii. Autovehiculul vine impachetat intr-un design futurist, cu oglinzi retrovizoare integrate in aripile frontale.

    Mai multe informatii despre modelul experimental dezvoltat de Opel vom afla saptamana viitoare, la deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt.

    Vizualizari: 4329