rss

Opel Adam nu va avea o versiune electrica

  1. 08/11/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: adam, electric, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel a oprit procesul de dezvoltare a versiunii cu zero emisii planuite pentru noul Adam. Constructorul auto a luat aceasta decizie pe fondul costurilor prea mari, care s-ar fi tradus printr-un pret prea putin atractiv pentru clienti.

    Opel renunta la imbogatirea gamei citadinei Adam cu o versiune electrica din cauza  investitiei prea mari, ce nu ar fi putut fi amortizata prin pretul final propus clientilor. Proiectul s-ar fi bazat pe tehnologia varului electric Chevrolet Spark.

    In plus, piata masinilor cu zero emisii se dezvolta la foc mic, cumparatorii nefiind dispusi sa plateasca atat de mult pentru astfel de autovehicule.

    Opel are in prezent la vanzare un singur model electric, Ampera. Omologului lui Chevrolet Volt este, mai exact, un autoturism electric cu autonomie extinsa, intrucat beneficiaza de o unitate electrica ce asigura propulsia si una traditionala, care functioneaza ca generator pentru producerea de energie.

    Totusi, constructorul auto ia in calcul extinderea gamei cu o varianta cabrio
    , care ar urma sa concureze cu Fiat 500C. Micuta decapotabila va beneficia de un plafon retractabil din material textil, care se va plia in zona lunetei.

    Modelul ar putea ajunge pe piata la finele anului viitor sau inceputul lui 2014.

    Vizualizari: 1599