rss

Noul Nissan Leaf va avea o autonomie mai mare

  1. 21/08/2012
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: electric, leaf, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan promite sa vina cu o versiune imbunatatita a citadinei electrice Leaf. Modelul pentru 2013 va fi mai performant, va avea o autonomie mai mare si va fi mai atractiv din punct de vedere estetic.

    Inginerii Nissan planuiesc sa ofere motoare electrice mai eficiente si baterii cu o capacitate mai mare de stocare a energiei, astfel incat viitorul Leaf sa ofere clientilor sai un plus de autonomie.

    Conform presei de specialitate din Japonia, autonomia modelului electric va fi imbunatatita cu 25%, ceea ce inseamna 200 de kilometri cu un "plin" de energie. Rezultatul nu va fi atins prin adoptarea unui pachet mai mare de baterii, ci prin optimizarea eficienţei motoarelor si cresterea performantelor bateriilor Litiu-Ion.

    Nissan va lansa, intr-o prima etapa, o versiune mai accesibila pentru piata din Japonia, care va costa in jur de 26.000 de euro, simtitor mai putin decat actualul pret de 38.000 de euro.

    In aceeasi ordine de idei, producatorul auto planuieste sa ofere cea de-a doua generatie a electricei Leaf pentru Europa la un pret mai mic, prin reducerea costurilor de productie si logistica. Din acest motiv, casa auto va produce versiunea europeana in Sunderland, Marea Britanie.

    Totodata, Nissan Leaf va fi supus unor modificari estetice, pentru a veni in intampinarea gusturilor soferilor europeni, care nu au apreciat forma actuala a modelului.

    Modelul aflat in prezent pe piata asigura o autonomie de 160 kilomtri si atinge o viteza maxima de 140 km/h. Reincarcarea bateriilor litiu-ion se realizeaza in opt ore la o priza standard, in timp ce la o statie de reincarcare rapida masina electrica are nevoie de numai 30 de minute.

    Nissan Leaf este primul model electric punctat cu maximul de cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP. Pe lista reusitelor se afla si numeroase premii precum European Car of the Year si World Car of the Year.

    Vizualizari: 2514