rss

Oficial: Nissan a lansat modelul electric Leaf

  1. 03/08/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: electric, leaf, Nissan
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dupa cum va anuntam, Nissan urma sa lanseze un nou vehicul electric pe 2 august. Si a facut-o. Nissan a lansat noul vehicul electric Leaf, un hatchback electric de marime medie cu o autonomie de 160 km. Cheia succesului acestei autonomii consta, potrivit producatorului, in noul sistem de franare regenerativ. 

    Numele Leaf a fost ales special pentru a sublinia importanta ecologica a masinii. "Nissan Leaf este o mare realizare - un Nissan, de care toti suntem foarte mandri. Am lucrat neobosit pentru a face aceasta zi o realitate – o masina care are zero emisii, nu doar reduse. Este primul pas in ceea ce intrevedem a fi o calatorie incitanta ", a declarat presedintele Nissan, Carlos Ghosn.

    Nissan Leaf beneficiaza de este un set de baterii litiu-ion laminate si un motor electric. Spre deosebire de hibrizi ca Chevrolet Volt, nu beneficiaza de niciun alt fel de motor. Bateriile dezvolta  90kW in timp ce motorul electric ofera 80kW (109hp) si 280Nm, cifre fiind similare cu cele ale unuii motor turbo diesel.

    Sistemul de franare regenerativa recupereaza energia pierduta, pentru a atinge o autonomie de aproximativ 160 km. Bateriile pot fi reincarcate pana la 80% din capacitatea lor, cu o reincarcare scurta sau in 8 ore folosind o priza standard. Bateriile vor fi comercializate de Nissan separat de masina iar posesorilor li se ofera sansa de a le plati intr-un sistem de rate lunare. Presedintele Renault-Nissan a precizat totusi ca solutia nu va fi deloc costisitoare. "Costul lunar al bateriei si al incarcarilor acesteia va fi mai coborat decat cel al benzinei cu care ne alimentam masinile acum", sustine Carlos Ghosn.

    In ceea ce priveste designul, Nissan Leaf beneficiaza de blocuri optice cu tehnologie LED si un sistem de suport IT. Proprietarii pot folosi telefoanele mobile pentru a activa sistemul de aer conditionat sau pentru a seta functiile de incarcare ale bateriei.

    Nissan Leaf va fi lansat în Japonia, Europa si Statele Unite la sfarsitul lui 2010. Tarifele nu au fost anuntate, pentru a verifica nivelul cererii dar compania prevede ca acesta va intra in segmentul C.

    Vizualizari: 1155