rss

Nissan lucreaza la un concept Qazana electric

  1. 04/08/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: electric, Nissan, Qazana
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan lucreaza in prezent la o versiune electrica a modelului Qazana iar primele zvonuri indica faptul ca versiunea ar putea fi lansata in anul 2013.

    In plus, producatorul japonez intentioneaza sa lanseze, de asemenea, o versiune de productie electrica a modelului Nuvu insa detaliile cu o privire la uzina unde va fi construita sau data lansarii sunt inca neclare.

    Potrivit autocar.co.uk, Qazana electric ar putea fi produs in Marea Britanie la uzina Sunderland, alaturi de celelalte modele si va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din martei 2010.

    Nissan si-a anuntat deja planurile de a construi baterii la uzinele sale din intreaga lume, inclusiv in Marea Britanie, Franta si Portugalia. In acest fel, producatorul japonez ar produce suficiente baterii litiu-ion pentru toate modelele sale electrice programate pentru pentru  lansare in urmatorii ani. Fiecare din aceste  uzine va avea o valoare estimata de productie de 50.000 de baterii pe an.

    " Qazana este un concept inteligent, un crossover 4X4, care este masculin, agil, si proiectat pentru strazile dure ale orasului “ a declarat Atsushi Maeda, designer sef la Nissan Design Europa.

    Vizualizari: 1066