rss

Nissan a dezvaluit noul prototip EV

  1. 27/07/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: electric, EV, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul japonez Nissan a dezvaluit noua sa platforma electrica, impreuna cu un nou vehicul EV, construit pe aceeasi platforma. Bazat, cum era de asteptat, pe Nissan Tiida, noul EV este conceput, asa cum afirma producatorul sau "pentru a sprijini condusul electric 24/7”.
     
    Noua platforma este formata dintr-un motor de inalta performanta si baterie litiu-ion compacta, de mare capacitate. Masina dezvolta 109 CP si 280 Nm de cuplu maxim.
     
    Bateria de 24kW, pe langa reincarcarea obisnuita, se incarca de la un sistem de franare regenerativa. Nissan spune ca acest sistem adauga 160 km la autonomie, atunci cand este incarcat maxim.

    Noul vehicul electric va fi echipat cu sisteme diferite de cele ce se regasesc pe alte vehicule, din cauza modului in care acesta este alimentat. Astfel, masina ofera un display, care afiseaza autonomia si de asemenea, calculeaza daca destinatia stabilita se afla in raza de acoperire. Vehiculul electric va oferi informatii cu privire la statiile de reincarcare existente, care se actualizeaza in mod automat. 

    De asemenea, starea bateriei poate fi monitorizata online.
    Cand acumulatorul este incarcat complet, o notificare este trimisa catre telefonul mobil al propietarului.

    Producatorul japonez nu a oferit, inca, orice alte detalii despre noul lor EV. Lanasarea ar putea avea loc pe 2 august, cand se pare ca vor fi dezvaluite cele trei modele electrice.

    Vizualizari: 1189