rss

MINI va prezenta conceptul Paceman la Detroit

  1. 20/12/2010
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Crossover, MINI, , Paceman Concept,
    Vezi toate fotografiile (4)

    MINI va lansa conceptul Paceman la Salonul Auto de la Detroit, ce se va desfasura in perioada 10-23 ianuarie 2011. Acest concept pune bazele unei categorii complet noi de automobile, care reuneşte armonios conceptul clasic MINI, particularitatile definitorii pentru MINI Countryman si stilul unui coupé.

    MINI Paceman Concept, al carui design de crossover il face sa fie primul Sports Activity Coupé (SAC) din segmentul masinilor mici, imbina elementele lifestyle cu calitatea premium.

     

    Construit pe platforma Countryman, conceptul Paceman pastreaza partea frontala familiara gamei MINI, dar adauga o nota distinctiva. Farurile delimitate de un contur cromat se extind mult inspre aripile fata si, impreuna cu capota cu volume puternice, accentueaza caracterul impozant al partii frontale.

    Admisiile suplimentare in sectiunea inferioara a barei fata asigura o ventilatie imbunatatita a franelor si, impreuna cu proiectoarele de ceata adancite, accentueaza latura sportivă a prototipului.

     

    Stopurile, intr-o noua interpretare, sunt pozitionate spre exteriorul partii spate si subliniaza dominatia liniilor orizontale, care curg paralel una fata de cealalta si accentueaza ecartamentul lat al puntii spate. La fel ca in cazul modelului MINI Cooper S Countryman, spoilerul spate de la MINI Paceman Concept are designul unui difuzor.

    Conceptul cu patru locuri masoara 4.110 milimetri in lungime, 1.789 milimetri in latime si 1.541 milimetri in inaltime.

     

    Interiorul masinii se caracterizeaza prin functionalitate de ultima ora. Consola centrala subtire, care maximizeaza spatiul pentru picioare atat la pilot, cat si la pasagerul din dreapta, se contopeste intre scaune sub forma Centre Rail, familiara de la MINI Countryman, si creeaza o legatura functionala si vizuala intre scaunele fata si cele din spate. Acest sistem-grila, cu profil U, unic si inovator se afla pe mijlocul habitaclului si ajunge mult in spate, pana la spatarul scaunelor. Nuantele tapiseriei din piele confera interiorului un aspect elegant si luxos. Forma eliptica din interiorul usii, clasica pentru MINI, este extinsa acum pana dupa montantul B si accentueaza lungimea interiorului.

     

    La nivelul motorizarii, Paceman Concept a putut fi echipat, gratie spatiului si reglajului sasiului, cu cel mai puternic motor disponibil in gama MINI. Este vorba de propulsorul cu turbina cu doua elice, de 1,6 litri, prezent pe MINI John Cooper Works, ce dezvolta 211 CP si genereaza un cuplu maxim de 260 Nm, care poate fi sporit temporar, in reprize scurte, la 280 Nm prin intermediul functiei Overboost.

    Vizualizari: 1414