rss

MINI Rocketman va intra in productie

  1. 23/05/2011
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: MINI, rocketman
    Vezi toate fotografiile (1)

    MINI Rocketman va lua calea productiei, iar acum aceasta informatie este mai sigura ca niciodata, potrivit AutoExpress. Modelul va fi echipat cu un nou motor cu trei cilindri, diesel sau pe benzina. Nici propulsia electrica nu este exclusa.

    Versiunea de serie Rocketman va masura mai putin de 350 vm in lungime si va beneficia de o serie de solutii inedite pentru a maximiza spatiul disponibil la interior. Astfel, se pare ca citadina va avea o configuratie de tipul 3 +1. Cu alte cuvinte, modelul va dispune de 3 locuri reale, plus unul pliabil.

    De la concept prezentat la Geneva va pastra sistemul de deschidere al portbagajului, in timp ce plafonul de sticla, blocurile optice spate si sistemul de deschidere a portierelor vor ramane doar o fantezie de salon auto.

    Dupa cum a dezvaluit Ian Robertson, director marketing si vanzari BMW, „tehnologiile BMW vor fi disponibile pentru intregul grup.” Astfel, MINI Rocketman va imprumuta celula de siguranta realizata din fibra de carbon a viitorului i3.

    Tot de la i3 ar putea veni si sistemul de propulsie electrica, care va transmite puterea catre rotile din fata.

    Versiunea de productie a modelului ar putea ajunge pe piata in cursul anului 2014, an in care va debuta si a treia generatie a noului MINI.

    Vizualizari: 3023